dinsko




Hv polo




filmen

Här kommer filmen som jag lovat er.

Gick ju inte så jättebra, men ja.. Det kändes värre än det såg ut faktiskt. Men jag var inte så nöjd, och jag var jävligt förbannad på mig själv. Men somsagt min älskling är bäst!




bio

Tävlade ju igår (lördag) gick väll sådär. Tyckte jag red som ett as och blev så jäkla förbannad på mig själv men bäbis var duktig, men han var väldigt spänd .. Hoppade 90 först, så första hindret i omhoppningen fick jag ett stopp för att jag bara släppte på honom alldeles innan hindret, och vi rev 1 för jag kortade honom så mycket. ÅHHHH blir så arg .. Kortade honom och ja .. usch . Men iaf jag hoppade inte 1m sedan för jag ville inte. Och på framhoppningen var det så "stökigt" eller alltså alla hoppade omkring och allt. Men jag sket i att hoppa 1m för jag inte heller ville det sedan.

På kvällen gick jag och Jenniefer på bio på saw 3D den var ju jättemysig. Köpte chips jag inte åt man upp allt heller, man tappade fan matlusten. Men ja, 1 gång och aldrig mer haha.

Nu ska jag snart åka till stallet, mormor och morfar kommer snart och hämtar upp Tibbsen. Sedan ska jag till stallet då, sen vara med Jenniefer och några ikväll haha vi är störda. Ha det bra!♥

Mysbilden sen igår hehe efter jag kommit hem och bytt om.



myys

Sitter i tv-rummet med tända ljus och godsaker på bordet. Sitter med Sofia och har en liten busig men just nu mysig hund brevid mig också nämligen Tibbe, han ska sova här hela helgen. Men Sofia gör sitt gamla vanliga just nu haha.

TAGGA till 10000 imorgon då det är km på stallet hoppas på att det går bra iallafall. Vi får se hur jag rider, tror nog inte att jag ska tokgaloppera men på långsträckorna ska jag väll galoppera på lite så ja vi får se hur det går då. Men ni får ha det bra, för det ska jag ha!♥




Hahahahahaha det är ju trotts allt halloween snart?





filmen

Filmen jag har lovat er, bäbisen var bäst och jättefin älskar min Fabian.




hoppträning

Hopptränade ju somsagt igår,(torsdag) och det gick verkligen hur bra somhelst! Fabian var skitfin och det kändes som att han tyckte det var kul också min lilla bäbis. Det vart inte ett ena stopp, han var skitfin verkligen hihi ååh det var så himla kul. Dock hoppade vi inte så högt för det var inte det bästa underlaget, men 1 m på det gröna räcket var det iaf och 90 osv på något annat. Men det gick verkligen skitbra.

Jag var hur lugn somhelst också, det går alltid bäst då. För annars blir det inge bra, han känner nog om jag är typ nervös också. Men det kändes jättebra faktiskt. Och nu kortade jag inte honom lika mycket heller. Min bäbis är bäst!

Skola idag, gick ju bra. Sedan gick jag hem och nu har jag fixat lite till filmerna också. Ska snart städa rummet sedan stallet med Sofia och träna bäbis lite, alltså inte rida utan annat sett. Ska vara hundvakt också hela helgen hehe, men bloggar mer lite senare ha det bra!♥
Filmen kommer snart!






stallet

Ska till stallet typ alldeles snart, ska bara fixa några saker.

Hoppträning ikväll kommer film sedan.
Ha det bra!


stallet

Åkte somsagt till stallet förrut.

Kom dit gjorde ngt liten stund sedan mockade jag åt båda hästarna, bytte vatten och fixade mat. Sedan åt jag lite och efter det gjorde jag iordning Musse och red honom ett tag i manegen. Gick väll sådär, eller ja ganska bra då men det var så mycket folk där så det var inte så super super kul och det var rätt så litet utrymme. Ja sedan fixade jag Musse och tog ut den andra pollen och fixade honom. Red först i lilla sen i stora, gick faktiskt jättebra. Tränade lite förvänd galopp men han ville byta typ hela tiden så det måste jag träna på hehe, också fatta galopp från skritt och hålla kvar formen, så det blev mycket galopparbete han har inte fått gått så hårt på ett tag nu eftersom jag rider honom typ jämt i låg form. Tror jag ska rida honom i vanlig form typ 1 gång i veckan sedan lågform resten så han får jobba på lite ibland.

Imorgon blir det skola och sedan träna med Jullan och Johanna på hälsostudion, drottning! Ja men sedan efter det stallet och rida Fabia och kanske hjälpa Alva när hon rider Musen. Hihi men vi hörs imorgon, ha det bra!♥






outfit

Dagens outfit;
Vinterjacka
Halsduk
Tröja
Vitt linne
Jeans tajts; vero moda
vita skor




plugg

Sitter hemma nu, gick hem från skolan var ju lite halt men hehhe.

Ska väll ta och fika lite nuja, sedan blir det att plugga till typ 5 eller något för då kommer mamma hem så ska hon få skjutsa mig till stallet. Först ska jag rida Fabian, sedan ska jag rida lill Musse. Mockar och fixar allt också då såklart, före eller efter får vi se. Ja men senare efter jag är klar ska jag och Julia mysa lite i soffan och snacka å massa hoho, sen hem och blogga lite å efter det tv kanske. Det är min dag. Ha det bra!♥

Hahaha tur man är så snygg



sjukt snyggt



Fynda på hööks, tycker grejerna är sjukt snygga ju!


mys på stallet

Skolan först idag, var rätt så skönt eftersom nästan alla killar är på prao.

Sedan efter det åkte jag och Julia hem till mig först så bytte jag om sedan sibylla hehe tjockisar vi är, sedan till Julia sen stallet. Åt våran goda mat och myste lite i soffan och pratade. Senare red vi ut jag, Julia och Alice det var rätt mörkt och jag lånade Julias pannlampa men den var inte så bra hehe .... Ja så red vi ute lite, travade lite också eftersom det var så jäkla hårt alltså. Ja sedan gick vi in och travade lite och sedan galopperade vi. Fixade till hästarna och mocka åså sedan soffan igen hihi. Ja vi har haft en riktigt mysdag idag. Busade gjorde vi emellanåt också.

Imorgon blir det träna på gymmet med Jullan då, nu jävlar haha! Sedan ska jag åka till min älskade powniie! Trimma lite kanske eller något. På torsdag är det Ninaträning tagga, tagga. Jaja men vi hörs imorgon ha det bra!♥






tävling






film

Här kommer filmen jag lovade er!

Han stannade 2 gånger, 1 gång för att jag red för långsamt in och 1 gång stann/hoppade han så får väll ta på mig dom stoppen då, men sedan hoppade han! Men min bäbis är endåså världens bästa :)




iskallt

Red ju med Emilia förut.

Mamma skjutsade mig först till stallet sedan åkte jag med Millan till där andra hästarna var, sedan red vi ut red på sötaste Maggan! Hoppade lite i skogen också askul hehe, fast det var ju ganska hårt på vissa ställen också det sög men hursomhelst kan det inte bara komma snö? Det är ju hur tråkigt somhelst när det bara är iskallt och stenhårt, bättre om det kunde komma lite snö då ist. Men iaf, sedan skjutsade hon mig till stallet så fixade jag till bäbisen sedan red jag honom, gick väll sådär red inne eftersom det var ganska mörkt och iskallt, tror jag rider ut imorgon eller inte, vi får väll se.

Men ni får ha det så bra!♥




outfit

Dagens outfit

Skinnjacka
Linne
kofta/väst; H&M
lacktajts
skor




birsta

Ha vart på birsta nu med Sofia, blev lite shopping iallafall lägger upp när jag kommer hem från stallet.

Nu ska jag ta och byta om för jag ska rida Maggan och Fabian, ha det bra!♥




outfit

Kvällens outfit;

Skinnjacka
svart sladdrigt linne
rosa "skjorta"
svarta jeanstajts
svarta skor




bio time

Vaknade med att Jenniefer var i mitt rum haha, inte så konstigt eftersom hon sov hos mig då.

Gårdagen (fredag) gjorde jag inte så jättemycket, hopptränade ju med Julia gick jättebra faktiskt. Stannade bara 2 gånger i kombinationen och det var mina fel, iaf ett utavdom men resten var han fin. Ja sedan hem och till Helén och Jocke å åt lite tacos. Sedan efter ett tag kom Jenniefer vi gjorde inte så jättemycket jag kollade på skitäckliga klipp på youtube och en på en blogg usch fyfan alltså. Ja så vi gjorde inte så jättemycket var ute lite också. Sedan efter ett tag gick vi hem.

Idag klev jag och Jenniefer upp vid någon tid, hon vaknade väll ett bra tag innan mig haha sällan .. Men ja, sedan satt vi i soffan å kollade på ngn film sedan barbie som rapunzel asbra ju. Ja sedan ringde Millan mig och frågade om jag skulle med och rida såklart jag skulle.

Sedan skjutsade mamma mig till stallet sen åkte jag med Millan till ett annat stall, så fixade vi hästarna och red till ridskolan. Red på en vit storhäst som kallas Maggan som är en munsboro, haha känns typ som den är 6-7 år kanske att rida men den är typ 11, jätterolig att rida faktiskt. Hoppade lite småkryss också men inte så mycket alls eftersom att hon hade hopptränat i torsdags. Så hoppade Millan Linda lite, en svart d-ponny som är ganska så pigg, hon är så stressad. Ja sedan bytte vi, hon var ju ganska pigg men jag skrittade och jobbade henne lite så böjde hon på nacken och var fin faktiskt. Sedan travade jag hon var jättelugn då alltså, trodde hon skulle bara springa jag men hon var jättelugn och avslappnad gick jättefin, sedan när jag skulle galoppera trodde det skulle gå åt helvete alltså men det gick hur bra somhelst, hon var hur fin somhelst behövde ju knappt enns hålla i tyglarna? Helt sjuk vad fin hästen var alltså, så hoppade jag lite på den också. Alltså jag blev helt kär i henne, jag vill ju rida henne mer och hoppas på att jag får det också!

Ja sedan så for jag till Fabbe fixade åt honom sedan hem duscha och fixa sig sedan blev det bio med Amanda! Gick på Paranomal activity 2. Den var väll sådär, man hoppade väll till lite och blev lite rädd men den var endå inte jätteläskig, hade förväntat mig asmycket av den filmen men jaja.. 1:an kanske var lite bättre då, för denhär var lite mer overklig då, och man skrattade lite haha jadu. Det var fan asmycket folk där också, träffade lite olika hehe.
 
Men jaja, imorgon ska jag och Sofia till birsta hihi. Kommer bli kul, lägger upp film nuja. Ha det bra!♥


As äcklig film..




dålig update

JAGVET JAG SUGER PÅ ATT UPPDATERA NU ALLTSÅ! SKA SKÄRPA MIG FRÅN OCH MED NU!

hoppträning

Skolan idag först, gjorde 2 prov spanska och hk gick väll sådär.

Efter skolan for jag med Julia hem och vi fikade bullisar var jättegott, sedan skjutsade hon mig på cykeln till stallet. Byggde fram en bra bana som jag kommit på hehehe. Nejdå men det gick faktiskt bra, kommer film snart också. Ja efter det så byggde vi undan och jag fixade Fabbe och allt med honom sedan åkte jag hem. Typ vid 6 ska vi ner till moster också å äta lite tacos. Sedan kanske jag är med Sofia hoppas på det. Men vi hörs ha det bra!♥




volleyboll

Skola idag somvanligt..

Efter det så gick jag och Jullan till hälsohuset och styrketränade så bra vi är alltså! Sedan efter det så for jag hem och bytte om sedan till stallet. Red först lilla Musse sedan Fabbe, gick väll sådär med Fabbe .. Jaja men imorgon ska jag och Julia hoppa hihi kuligt! Har kommit på en liten bana, ska kolla om någon kan filma när vi hoppisar. Ja imorgon är det volleyboll turnering och vi ska vara millitärer kommer kanske bli hur bra omhelst? Ja men vi ska fan vinna. Ja bloggar mer imrn och lägger in en ny bild då. Ha det bra!




vinter 2010



Nästan alla grejor finns på;
http://www.hooks.se
http://segcompany.jetshop.se/
http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=8259
http://www.filippasridsport.se/


ingen tävling

Det blev ingen tävling för mig i lördags .. Vi rakade ju honom i torsdags och fick ge honom lugnande så då får man inte tävla på 4 dagar, ja 96 timmar då. Men det visste ju inte jag :( Var iaf där och kollade lite, sedan for vi hemn. Hann inte se lagklassen för det skulle ta så lång tid, men det gick inte så bra för dom hörde jag .. Jaja hursomhelst vårat lag är bäst endå! Sedan hem efter det och hoppade Fabbe lite eftersom jag inte tävlade. Sedan var jag med Jenniefer och vi hade för oss lite toksaker haha.

Idag har jag vart med Sofia, vi har sett på när lammen tystnar. Mamma och hennes föräldrar sa att den var så bra och Sofias mamma sa att dom hade blivit rädd för den och massa. Men den var inte speciellt bra? Haha ne hade högre förväntningar men jaja .. Så har vi typ gjort det, och gått ut med hundarna också. Åkte sedan till stallet vid kvart över 6 kanske. Red i grimma och grimmskaft först sedan tog jag av grimmskaftet och tog det runt halsen istället så jag hade grimma och grimmskaftet runt halsen och red, styrde med fötterna och lutade mig lite ibland och drog lite i grimmskaftet. Så travade jag lite också och över ngra bommar haha. Höll fan på att ramla av en gång för han var så hal eftersom han är nyrakad. Ja men sedan tränade vi lite andra saker. Imorgon ska han få nya skor också hihi. Vet inte om jag kan rida då annars får vi träna lite mer. Ja men ha det bra!♥






tävlingstime

Skolan somvanligt idag, men när vi skulle äta i matsalen jag, Johanna och Lisa så drar jag ut stolen och ska sätta mig. Då sätter jag mig på en tallrik med mos, ketchup och dressing. Någon jävla idiot har lagt det där kul liv säger jag bara. Ja så satt vi där ett tag och jag torkade bort eftersom med papper som Johanna var snäll att hämta. Ja sedan har jag såklart en fläck baki röven och luktar ketchup somfan kuuuul, eller inte.. Så hämtar Lisa min dunjacka som är rätt så lång sen efter en liten stund gick vi. Sedan pratade jag med Kristina (handledare) hon tyckte inte att jag skulle gå hem? Så sa hon att jag kunde ha ngn kjol som hon hade på slöjden jagba aldrig, sedan försökte hon att jag skulle ta på mig ngn fleece tröja och skabbiga mjukisbyxor? ALDRIG i livet. Sedan pratade jag med Eva (hk lärare) vi hade hk sista lektionen som skulle vara då. Ja sedan skulle jag ringa till mamma om jag fick gå hem, så om jag fick för henne fick jag. A så då fick jag det skönt som det var sedan for jag hem.

TÄVLING IMORGON TAGGA TAGGA!
Nu har jag vart i stallet några timmar och fixat min lilla bäbis. Mockade och allt. Longerade honom också eftersom att jag var så smart och smörjde sadeln innan jag skulle rida. idiot. Jaja men det gick jättebra att longera honom iallafall. Sedan duschade jag honom det gick också bra, bästa gången hittils duktig polle. Ja men sedan har jag fixat lite så nu är jag hemma. Ska väll ta och städa lite senare kanske eftersom att det ser ut som ett bombnedslag på mitt rum. Äckligt som satan där är det iallafall. Men men vi kanske hörs lite senare nu ska jag spela lite på facebook. Ha det bra!♥

Min älskade hjälm har inte kommit än heller .. :(










större höstbilder

Här får ni lite större höstbilder för det var någon som ville det!:)

Hoppas det blir bra..



















petty

Var på skolan idag först..

Sedan vid halv 2 tiden åkte vi buss till stallet och dom som hade ridning hoppade såklart av där då. Så fixade vi iordning hästarna jag hade Petty en liten skäck b-ponny som jag hade förra gången också. Kom dit och då var jag redan uppskriven på hennne hehe, så då var ju det redan klart. Sedan fixade jag ordning henne sen gick vi in i ridhuset. Gick inte så bra i början hon var så jobbig. Sedan hoppade vi lite och hon blev mycket bättre, hur mjuk som hellst alltså helt underbart. Så mot slutet gick hon skitbra och var hur fin somhelst och mjuk, behövde nästan inte hålla i henne. Innan det fick jag kämpa som ett djur hehe. Men ja iaf de gick jättebra att hoppa henne också. Hon hoppar jättekul, tar typ världens största hopp över hindren haha. Ja men sedan efter det gick jag till privatstallet också tog jag fram Fabbe så skulle Carro raka honom. Men han tyckte in om det så det var lika bra att bremsa honom stackarn.. Ja först fick inte Ida och Carro på honom den för han visste vad dom skulle göra. Men tillslut så. Men sedan höll Ida i honom eller alltså bremsen. Ja sedan fick jag hålla i och han stod där. Jag höll handen vid ögat så han inte kollade så mycket och blev rädd, så jag klappade också honom på ögat lite. Sedan röck han upp huvudet lite någon gång också. Men 1 gång var värst då slet han upp huvudet och ruskade runt lite eller vareva så jag tappade bremsen. Så typ halva han var rakad, det var bara lite vid bringan som skulle bort. Men sedan fick vi inte på bremsen och han höll på att resa sig och greja på. Han satt ju fast i kedjorna i hovslagaren så 1 gång så gjorde han något och vred på sig, det såg så jävla hemskt ut, det såg ut som om han höll på att bryta ena bakbenet. Det såg så läskigt ut och han hade ju alltså vridit sig då så fick Carro knäppa lös kedjorna. Han gjorde inte illa sig som tur var. Alltså det kändes så overkligt det var jättehemskt höll nästan på att börja grina.. Men ja sedan kom en annan Ida så gav vi honom lite lugnande av alltså pulver som fanns på ridskolan. Så fick han det och lite mat och han åt upp det såklart. Ja han vart väll lite lugnare men dom fick inte på bremsen först, sedan gick det. Så fick dom ett bättre grepp på nosen så sedan stod han snällt där fast bakåtvänd så han stod med huvudet mot väggen men han var lugn, så höll en som heter Matilda tror jag i honom sedan fick jag. Så han var duktig och nu är han jättefin min lilla bäbis! Kommer bilder imorgon på min snygging.

Men iaf, sedan longerade jag honom fixade sedan hem igen, mamma var snäll och mockade åt mig tackk! Ja sedan for jag hem och nu ska jag äta, så vi hörs sedan. Det är gäster här nu för att pappa fyller år. Ha det bra!♥

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!

Jag ska lägga upp höstbilderna i större format senare.






hoppträning

Nu har jag pluggat lite, så har jag ätit så nu ska jag byta om sedan ska jag iväg och hoppträna. Det börjar halv 7 så det kommer en film kanske vid 9 kanske eller ngt. Men ni får ha det så bra så hörs vi senare!♥




outfit

Dagens outfit;
Vinterjacka
vit tröja
jeans
halsduk




skolisch

Nu ska jag och Sofia åka till skolan snart hare bra!




större format

Bilderna blev väldigt små som ni ser, ni får säga till om det är någon speciell bild/bilder som jag ska lägga upp enskilt i större format! :)


höstbilderna





foto

Skolan idag somvanligt..

Efter skolan for jag hem men min älskade mami hihi, ja sedan så läste jag lite lite till provet imorgon, så satt jag vid datorn lite också. Åkte sedan till stallet vi typ 20 i 4 kanske. Fixade ordning Fabbe och höll på med ngt, sedan stack jag och mötte Emilia sedan red vi till en äng. Först red vi lite sedan hoppade hon av och fotade mig, hur snällt som helst. 1000 tack Emilia Fahlberg! Ja det var rätt så kallt endå, fötterna var jävligt kalla, men det var endå inte döds kallt om överkroppen faktiskt. Det var ganska skönt att ha typ benen också på Fabbes päls för han är så tjockhårig nu alltså, hihi han ska rakas på torsdag. Ja så red jag där lite, och hon knäppte och knäppte. Det vart vissa suddiga bilder för att det är ett objektiv som man måste fokusera själv med, för det vanliga objektivet räcker inte långt så hon tog det långa när jag red. Men det var verkligen hur gulligt somhelst. Han var ganska pigg idag hehe, men ja iaf. Efter jag ridit red vi lite till sedan stack vi hemmåt. Iaf jag sedan red hon lite i skogen. Ja sedan mockade jag och fixade så knäppte jag lite bilder på bara honom, och sedan knäppte pappa något kort i boxen på Fabian och mig. Ja men Fabians egobilder haha, kommer imorgon så ni får vänta tills imorgon. Men dom roligaste kommer idag! Ja nu har jag tränat lite till fysikprovet vi har imorgon, kommer väll gå åt skogen .. Men efter skolan ska jag hoppträna för Ninis med laget så det kommer bli fett med kul hehe. Ja så det kommer film på det, Sofia ska ju med så då blire filmer minsann. Men ni får ha det så bra så bloggar jag mer imorgon!♥


beställd

Nu har jag beställt min lilla älskling, hihi får hoppas på att den passar och är snygg annars skickas den tillbaka.

Ska ha en svart med silver.



bilder

Här kommer bilderna jag lovat er!


julia



jag












































































Som ni ser har jag haft en underbar helg. Bilderna är inte på topp eftersom det var innomhus!



ricki,julia

Okej har en hel berättelse om denna helg men ska försöka ta det lite kortfattat iaf hehe!

Fredag;
Gick hem från skolan vid 11 tiden, sedan åkte jag till Fabian och red honom en sväng ute, han var jättefin och rätt lugn faktiskt för att vara i skogen. Ja sedan fixade jag honom åkte till macken sedan hem, sen så åkte vi till busshållplatsen så stod mamma och Carro där med mig.  Sen stack Carro men mamma var såklart kvar så kom bussen efter ett tag. Så åkte jag buss då i typ 4 timmar. Sedan var jag framme hos Julia, så åkte vi typ 50 minuter hem till henne sedan åt vi och greja, så for vi till stallet. Klockan kanske var 6 någongång där jag kom fram så kanske vi for till stallet vid 8 halv 9. Sen fixade Julia lilla älsklingen sedan red hon, så efter henne fick jag rida. Hon var hur fin som hellst alltså. Hon är så fin och Julia rider henne skitbra, jätteglad att hon har henne nu. Och kroppen hennes var också jättefin, det var så jäkla kul att rida alltså så skön känsla för det var så länge sedan jag red henne. Jätte snällt att jag fick rida hihi. Ja sedan fixade vi till henne och jag fick rida en ponny som henne Symphonie, det gick väll sådär hehe.. Så red hon Maggie. Ja men sedan så gick vi upp till cafeterian, alltså det var jättemysigt där i stallet och cafeterian och allt urmysigt. Ja så sov vi där och hade jättekul!

Lördag; Vaknade vid halv 11 kanske, sedan gjorde vi ngt och vid 3 åkte vi från stallet ungefär. Då hade vi fixat till Ricki innan sedan for vi vid 3 då eftersom att Julia skulle tävla henne. Kom till tävlingen och ja fan första klassen som var Lc tog 3 timmar med alla kategorier? Lite jobbigt men aja, sedan tävlade hon efter någon timme. Gick jättebra Ricki var fin men lite spänd då. Hon kom 4:a och hoppade Lb. Så efter tävlingen for vi hem till stallet, vi fikade för vi åt ingen mat den dagen. Så slog vi på 1 film sedan slog vi av den och sov. Hihi.

Söndag; Tävlingen började 9, så vi åkte vid 10 tiden någon gång. Jag fixade Ricki och hon Maggie. Iskallt den dagen också, och blåste som satan. Men iaf, först hoppade hon Lb+5 med Ricki, så hon kom till omhoppning, kommer inte riktigt ihåg vad det heter men hehe så man får gå ut sedan hoppa omhoppningen när klassen är klar. Men ja så hon var nolla och Ricki var superfin. Maggie gick hon också nolla med. Sen i omhoppningen rev hon 2 med Ricki, och 1 med Maggie på sista hindret annars hade hon vunnit. Hon hoppade aldrig La med Ricki för hon kändes trött sa hon. Men hon hoppade med Maggie, då var det omhoppning direkt. Så hon var nolla i grunden sedan efter sista hindret i grunden var det en kombination som första i omhoppningen, så svängde hon alldeles för snävt så Maggie såg knappt inte enns hindret, eller hon såg nog inte så hon stannade. Men Julia tog på sig det helt, så men hon kom typ 5:a tror jag endå.

Ja det var min helg och den var helt underbar. Det var skitkul att träffa både Julia och Ricki. Ska nog åka dit på lovet om jag får det hihi. Ja så ska hon komma till mig också ngt. Då ska hon få känna hur det känns att åka buss flera timmar själv haha. Nejdå, men det har vart en jättekul helg och jag har lovat er bilder. Så jag ska ta bra bilder inte alla då blir det för mycket hihi.



birsta

Sitter hos mamma på macken nu, ha vart på birsta med Therese, det var köng.

Therese och hennes bror kom och hämtade mig vid kvart i 7 kanske, eller ja hennes bror hämtade och hon åkte med hehe. Ja vi gick in på lite affärer sådär. Så dagens inköp lägger jag in när jag kommer hem. Sedan åkte vi buss hem som gick vid halv 9 typ. Så det var skojsigt på birre med lilla Lars haha!

Förrut var jag på skolan sedan åkte vi buss till hälsokulturen så red jag lilla Petty ( skäck b-ponny). Gick väll sådär .. Hehe men vi hoppade och det gick bra faktiskt. Ja sedan red jag Fabbe en snabbis i skogen sen kollade på lektion sedan hem. Så vid kvarti sju till birre då hihi. Jaja bilder kommer snart, ska typ hem snart ha det bra!♥




Ricki, svar på tal

Hon ser inte ut som hon gjorde när du hade henne tkr jag känner knappt igen henne på bilderna.
Nej gud nej, hon har blivit jättefin nu och har fått bra med muskler. När hon stod på ridskolan hade hon knappt muskler alls, hon var smal och inte sådär fin som hon är nu. Och jag hade henne i ung 1,6 månad så jag kunde nog inte bygga upp sådanna muskler som hon har nu precis. Hon har blivit betydligt mycket snyggare och allt. Hon är verkligen perfekt nu snyggingen!

Vem är Ricki?
Jo hon stod på ridskolan. När hon kom fick hon stå i karantänstallet, så 1 gång fastnade hon i "grimmskaftet" som hästarna sitter fasti, i spiltan så hon kunde ha dött. Sen flyttade dom henne till ridskolan så fick hon stå i box och dom skötte om hennes ben varje dag, så blev hon surare och surare. Sedan så ville dom inte flytta henne till spilta så dom gjorde om 1 spilta till en box åt henne som hon fick stå i. Hon var jättesur tillslut, så stallet ville väll inte ha kvar henne, så skulle vi kanske köpa henne fick hon som en överraskning dagen innan julafton mamma och pappa hade lurat mig att jag skulle få en foderponny, men så står Ricki i boxen och jag blev så jäkla glad alltså, känslan går knappt att beskriva. Men så sen hade vi henne på prov och skulle kolla om det gick bra då, hon blev ju lite gladare men endå inte glad, hon verkade inte heller vara speciellt lycklig hon trivdes inte där. Så vi beslutade att inte ha kvar henne för vissa saker. Så tog hästhandlaren henne och jag var ju såklart så ledsen och allt. Sedan stod hon nere i skåne, sen tog en tjej henne som är 10 år. Men sedan efter att hon hade vart där ett tag så fick hon inte vara kvar för hästhandlaren tyckte att Ricki var för svår för henne så sedan flyttade hon yttligare till ett ställe, säger inte vart hehe. Men hon bor där nu och jag ska komma och hälsa på nu i helgen, kommer bli så kul att både vara med Julia och träffa lilla älskligen som jag har saknat så mycket efter. Längtar som satan, hihi ska vara där till söndag och vi ska hare grymt! Hon ska tävla också båda dagarna, hinner nog bara se en.. :( Men jag kommer träffa henne mycket. Nu vet ni iaf lite om Ricki ( Ricarda ).





outfit

Dagens slappa outfit;
Skinnjacka; rut mfl
Halsduk; cubus
Randigtröja; ginatricot
California mjukisbyxor; cubus
Converse väska; accent




stallet

Hemma från skolan nu, slutade halv 3 skönt.

Har ätit en dammsugare nu, alltså inte en riktig då men sån som man kan äta. Ska byta om alldeles snart för jag ska till stallet, tror att jag äter sedan mockar jag. Efter jag mockat ska jag kolla när ryttarsattsningen ska hoppa, så efter det rider jag själv. Ska rida med Matilda i skogen, kommer gå åt helvete haha. Nä men vi ska vara lite busiga också, fast bara kanske vi får väll se. Hade ju engelskaprov idag gick väll sådär, sedan hade vi matteprov också kändes rätt så bra faktiskt. Nä, men jag bloggar mer när jag kommer hem och kanske gör ngt annat inlägg också. Så vi hörs sedan, ha det bra!♥




så lycklig

Nu har jag vart på stallet, fixat allt som jag brukar.

Red i skogen idag först med Julia sedan själv, galopperade runt en liten slinga i skogen det gick väll ganska bra, han vill ju springa snabbare och han är så stark men han var ganska fin. Höll fan på att gå omkull, ne men han halkade 1 gång jätteläskigt lill bubben. Ja sen åkte jag hem med min vän Jenniefer, så jag har ätit. Åt hemmagjort hamburgare .. Ja ska träna lite på engelskan alldeless snart också har ju prov imorgon, matteprov också kuul? Eller inte.. Ja men sedan ska ja väll till stallet och rida på min polle och fixa sedan hem och träna på spanskan som ja inte gjorde i fredags för jag var hemma då. Men ni får väll önska mig lycka till på proven imorgon då ..

Nu ska jag berätta en underbar sak som jag är så lycklig över. Det är ju så att Ricki vet ni väll vem hon är, vi hade henne för att vi skulle köpa henne men gjorde aldrig det sedan for hon iväg till skåne sedan till en liten tjej där nere någonstans, men där fick hon inte vara kvar såklart för Ricki var för svår för henne och nu har hon ju flyttat igen till en jättesnäll tjej som heter Julia och hon bor rätt nära här faktiskt. Så på fredag har min dröm gått i uppfyllelse hihi, det känns så jävla kul alltså då ska jag åka till henne med buss tar typ 4 timmar ungefär, kommer bli jätteläskigt att åka buss själv men får ta mig mod att göra det! Så då ska jag hälsa på dom och träffa lill älskligen, fast tyvärr åker jag hem på lördag kväll eftersom att jag har lagträning annars skulle jag stanna till söndag ... Bajskorven också, men på lovet ska jag nog åka dit igen och vara där längre! Kommer bli svinkul och jag ska få låna systemkamera av en kompis så ska jag knäppa 1000 bilder. En superbra sak är också att hon ska tävla på lördag så då får jag se det också helt toppen! Hoho längtar så jäkla mycket. Kommer bli en köng helg, både att träffa Julia och älsklings Ricki. Ha det bra, för det har fanimej jag hihi!♥♥

hon är så himla fin nu, sötaste älskling





blå outfit




outfit

Dagens skoloutfit
Skinnjacka; rut mfl
Converseväska; accent
Grå mysig kofta; ginatricot
Mörkblåa jeans; ginatricot
vita nytvättade skor







plugga

Kom hem från skolan för ett tag sedan, ska bara sitta vid datorn ett litet tag till.

Ska typ plugga snart, just nu käkar jag glass mums! Men har matte och engelskaprov imorgon, kuul. Fick reda på kemiprovet också, fick VG blev lite besviken jag ville ha mvg. Maxpoäng 38 jag fick 32 och MVG var 37. Jaja men engelskan ska jag ha bättre på hoppas jag. Vid typ halv 5,5 ska jag till stallet tror att Jenniefer åker med oss också. Tänkte göra ett inlägg till innnan jag stänger av datorn. Och dagens outfit. Ha det bäst!♥






at home

Nu är jag hemma efter ha vart på stallet!

Kom dit och var där ett litet tag sedan byggde jag bommar och sockerbitar osånt ute i paddocken, också tände jag lampan som var ute i paddocken sedan gjorde jag iordning Fabbe. Gick ut och red fram, eller travade just då. Sen kom Millan ut och hjälpte mig lite med bommarna också!

Travade först över bommarna, gjorde någongång halt mellan "dunkarna" sedan galopperade lite över de andra 2 bommarna plus att millan gjorde om de 3 bommarna längst upp till 2 med ett galoppsprång emellan, så galopperade jag och sedan byggde hon upp ett litet kryss av sockerbitarna, fast det gjorde hon väll samtidigt som hon fixade de andra två aja skit samma. Har försökt gjort en snygg anvisning hehe, som ni ser kan man rida runt runt om man vill,sedan kan man trava på bommarna och göra halt emellan "dunkarna" som jag har försökt ritat haha, och det svarta på sidorna är sockerbitar så det blir kavaletti. Men han var iaf jättefin, och jag är nöjd. Imorgon blir det nog uteritt faktiskt. Men ha det så bra!♥

 


ändring på schemat

Skolan idag först, slutade tidigare för 1 kemin var inställd för Monica var sjuk sköööönt!

Har pluggat till engelskaprovet som är på onsdag nu, och käkat. Om jag hinner när jag kommer hem från stallet pluggar jag lite till, ska ju duscha också. Hmm, nu ska jag väll ta och byta om snart sedan begemig till stallet och rida på en busig polle. Tänkte ändra lite på schemat nu hehe, tar markarbetet idag istället, det kanske blir ännu en ändring också för jag ska till Julia i helgen och hälsa på henne och Ricki, det kommer bli askul, längtar! Ja så då åker jag på fredag och kanske stannar till söndag, jag ska hoppträna då. Men om jag stannar så hoppar jag själv istället på torsdag. Så vi får se hur det blir med det. Nä nu ska jag ta och byta om lite, bloggar mer sedan ha det bra!♥

hur lyckas man alltid vara lika söt på kort som, hihi

fjortisbilden hahahahaha



outfit

Kvällens outfit;
Skinnjacka; rut mlf
Halsduk; cubus
Tunika; cubus
Jeanstajts; ginatricot
Mammas "klackskor"



nä nu är jag trött och ska sova, gónatt


bio night

Jag var somsagt på bio, gjorde ett litet inlägg förrut men det gick inte att lägga in fick lite smått hetts men lugnade ner mig själv haha. Men jag gick med Carro, vi såg 1000 gånger starkare, den var väll okej. Inte bäst och inte sämst, finns väll bättre filmer också. Ungefär såhär såg jag ut ikväll. Godnatt!♥






schema




musse

Musse är en liten b-ponny som är något på 123-126 kanske hög, han är inte så jättestor faktiskt. Han är ett litet gotlandsruss född 2004, alltså är han bara 6 år. Jag red honom i 1 vecka för han var lite less på ridskolan och han behövde komma ut lite, så jag red ute hela tiden förrutom 1 gång. Eller jo först red jag ute sen gick jag in för det spöregnare och var kallt så då red jag inne. Men jag red väll också för att han behöver utbildning, så någon gång ibland ska jag väll rida honom för utbildningen då. Red honom i skogen igår för u-sek (ungdomssektionen) på stallet skulle rida ut och då skulle jag ha Musse för jag skulle inte ha Fabian för han vilade plus att jag inte vill rida ut på hacket med någon, då lär jag ju inte få stopp haha. Men iallafall, så ska jag väll säkert rida honom någon gång ibland dels för utbildning eller om han kanske är less, eller busig haha. Han är faktiskt ganska gangstrig dendära lilla söta ponnyn haha. För typ när jag piskade till honom så pep han jättesött, så bockade han sen osv. Ja men nu vet ni lite vem lilla sötmusse är iaf hihi!♥




elinnorin


gammal bild sen 2008 ♥♥


ridning

Barnridning

När jag var liten kanske 5-6 år så brukade jag och min kusin Henrik få åka och rida på vissa söndagar på stallet. Det var barnridning då, jag minns faktiskt lite. Man fick iallafall ta en lapp och betala då. Sen på lappen stod det namnet på en av hästarna som gick lektionen då eller vad man ska säga. Så fick man rida något varv och vi tyckte det var hur kul somhelst.

Ridskola

Vi red ganska många gånger, sedan tillslut så fick jag börja i en ridgrupp. Tror det var på torsdagar eller något kanske tisdag, men hursomhelst. Första gången följde min kompis Caroline med också, så skulle vi väll få borsta och lära och att krattsa hovarna så ridläraren hade tagit ut en supersnäll ponny som hette Madonna, tyvärr lever inte hon nu.. Men iallafall, så skulle jag också få krattsa en hov, och det var såklart bakhoven och jag vågade inte. Men tillslut tog jag mod haha och gjorde det då. Sedan pappa min hahaha, han anmälde Carro också till den ridgruppen så hon började också. Ja sedan allt eftersom fick vi rida då, så red jag på oktan litegranna osv. Så när vi skrittade då så släppte hon mig och jag vart as stolt, kände mig som om jag var bäst hehe.

Ja allt eftersom blev väll alla bättre och bättre, vi bytte säkert ridgrupp och allt, jo det tror jag att vi gjorde. Vi älskade att rida. Längtade hela tiden tills nästa gång eftersom vi red 1 gång i veckan då. Sedan började vi tävla också, jag hade fått en älsklingshäst också lite senare då.

Tävling

Han heter Favorit, född 95 tror jag en b-ponny skimmel hur söt somhelst, han är såld för han passade inte riktigt in på ridskolan efter ett tag för han hade börjat sparkats. Alltså han sparkade aldrig folk men hästar, och 1 gång träffade han en tjej på benet så hon bröt det ... Men iallafall, han var lite busig på tävling bockade och gnägga också. Så jag anmälde alltid mig sedan strök jag mig för att jag inte vågade. Så varje gång betalade vi typ 100 kr eller vare va så fick vi inte tillbaka pengarna, det tyckte jag var lite lågt men ja. Sedan 1 gång tog jag mig mod och skulle tävla honom då efter de 1000 gångerna jag strök mig. Ja då var det en äldre tjej innan mig, alltså jag var inte så gammal då eller 8? Ne men jag vet inte, så hon skulle väll tävla honom för att han var lite busig också. Så bockade han av henne fast hon skrattade, men jag var ju inte precis mindre nervös för det heller hua! Haha men jag tävlade endå och det gick bra, sedan tävlade jag mer och mer jag tyckte det var superkul!

Ryttarsattsningen

Senare när man kom upp i "åren" så började jag i RS=ryttarsattsningen. Man rider 3 gånger i veckan på samma häst, 1 gång dressyr 1 gång hopp och 1 gång ute i skogen på helgen själv. Men ridningen på helgen tog dom bort efter ett tag. Men jag hade ju lilla Favvo då. Sedan efter något år så testade jag Molly också hon är en d-ponny så hade jag henne ibland tyckte om henne mycket också. Sedan när Favvo såldes hade jag henne. 1 gång gick vi omkull också på en hoppträning, när jag skulle hoppa räcket så han hon inte "fälla ut benen" i landningen så då gjorde hon typ en kullebytta och landade på mina ben så våran ridlärare Annelie trodde jag hade brytit bena men det var nyckelbenet men det gick bra, jag och mamma åkte in på akuten och blabla. Ja senare när jag skulle få Ricki så slutade jag, men sen köpte vi aldrig henne så nu har jag min älskade lilla Fabbe.

Fabian

14 april 2010, tror jag att det var så skrev vi på papperna till Fabian. Så fick jag honom. Så nu har det börjat gått bättre och bättre för oss två. Vi har lärt känna varandra mer och jag har börjat fått honom lugnare och lugnare. Det är jätteskönt nu för han är lugn innan hindren och gasar inte iväg lite mycket efter hindren. Så vårt mål detta år är att tävla Lb, kanske nästa år La, vi får se hur det går helt enkelt!

Nu vet ni lite om hur jag började rida osv, om ni enns orkade läsa allt förstår om ni inte orkade haha :)




kommentarer

Tack så jättemycket för alla otroligt snälla kommentarer! Jag älskar att blogga när ni är så snälla hihi. Vi ska ju se på film nu, så jag skriver om lite saker någon undrade lite senare när Soffan har åkt hem, det är inte så kul för henne att kolla på. Men ha det så bra så länge, vi hörs senare!♥


morning

Jag och Sofia ligger i min säng nu för vi ska kolla på film, klockan är 08:56 just nu huhu..

Vaknade av Carro ringde och väkte mig jag vart lite sur för jag var så trött haha. Sedan kom hon och hämtade mig så åkte vi till stallet och tog ut hästar, sedan sopade jag och Felicia å 3 andra mockade. Ja sedan for jag och Carro hem så hon skjutsade hem mig. Så nu är jag inte så jättetrött heller så nu ska vi se på film.  Haha Klara heter den, en häst film. Hahahahha jag och Sofia kände bara för att se den, kanske lite töntigt men den är säkert bra. Ha det bra!♥






outfit

Här får ni dagens outfit;
Jacka; rut mlf
Halsduk; cubus
Tunika; ginatricot
Svarta jeanstajts; ginatricot
Svart linne, ginatricot det också
Mina nytvättade vita fina skor hihi




sofia är här

Nu har Sofia kommit hit, fast det var ju ett tag sedan men endå. Jag har fixat klart mig nu så nu ska vi till Ica och macken åså. Så bloggar mer sedan ha det bra!♥






tidig morgon

Klev upp vid 10 över 6 imorse, ngt vid den tiden iaf..

Sedan skjutsade mamma mig till stallet så hjälpte jag till och släppa ut hästarna, sedan mockade vi hhehe. Ja sen red vi ut, hade lilla Musse igen haha sötisen. Ja efter det så fick vi mat av Maggies pappa, jättesnällt! Nu sitter jag hemma på Ackes rum och väntar på att Sofia ska komma, hon ska sova här så det blir nog en trevlig kväll. Vi får väll se vad vi hittar på också, kanske går ut en sväng nu för det är finväder sedan vettefan. Blir väll det gamla vanliga haha. Ha det bra så bloggar jag mer sedan!♥




tidig morgon

Ska upp klockan kvart över 6 imorgon, kuuuuuuuuul. Mocka för det ska vara kraffturtävlingar usch vad trött jag kommer att vara. Kanske hinner med ett snabbt inlägg imorgon innan jag sticker annars bloggar jag när jag kommer hem! Ha det bra, godnatt!♥




film

Här kommer filmen jag väntat på hela kvällen, det tog ngn timme att ladda upp den på youtube, men här kommer den äntligen. Hade ju somsagt hackamore och ibland slänger han upp huvudet och ni kanske tror att jag sliter tag i honom då, så det gjorde jag inte. Jag tog inte hårt i honom. Hoppade 110 cm idag och han var bäst!♥

SÄMST KVALITÈ PÅ YOUTUBE :(



hoppträning

Hoppade idag med älsklingen.

Jennie (min kusin) hämtade mig vid tio i 12, 12 någongång så åkte vi till stallet. Byggde först fram lite hinder sedan fixade vi Fabbe så när vi var klar tog ja ut honom och hoppade upp och red. När jag skrittade kom en gubbe som skulle harva då frågade jag om han kunde harva där jag skulle hoppa först då, så gjorde han det så det vart så bra så.

Värmde först upp då i skritt,trav och galopp. Sedan börjde jag trava över bommarna några gånger. Efter det hoppade jag lite på räcket och sedan hoppade jag andra räcket, sen räcke räcke sen hoppade jag oxern något också. Sen gjorde jag lite olika banor, en är denna!