uppehåll

Jag tror jag ska ta ett uppehåll tills efter jul eller lite innan, för jag ska önska mig en systemkamera och om jag får det kommer allt bli mycket bättre osv. Så vi hörs efter jul, skriver på fb och bilddagboken om jag uppdaterar ngt innan :) Ha det bra allihopa!





bilder

Jag och Sofia har knäppt lite bilder, och jag har knäppt lite egobilder somvanligt ...




filmen

Film sedan hoppträningen gick somsagt jättebra för oss då, lugn och fin pojke. Älskar honom mest!♥♥




dagen

Har spelat innebandy på skolan, haha var ganska kul men det gick väll sådär. Fick mina små utbrott undermatchena på någon då men haha. Har inte sprungit sådär mycket på 1000 år så det var ett träningspass för mig haha. Gjorde några mål också woow!

Efter det gick jag och Sofia hem i det så jättevarma och sköna vädret. Hemma gjorde vi inte så jättemycket pratade, spela uno och lite tid. For till stallet vid kvart över 6 halv 7 typ. Var jätteskönt där för det var typ ingen där och lugnt å mysigt vare. Mockade åt Jackie och pappa åt Fabian sedan borstade jag på dom båda och ställde in dem.

Red inget idag eftersom det var hoppträning igår. Hoppträningen gick jättebra faktiskt han var skitfin! Lugn och fin, vi hoppade inte högt men det var bra träning man ska ha bra tempo och allt. Faktiskt kul. Men han var iallafall jättefin lillgubben min. Träning på lördag igen, nästa lördag då. Slänger in en liten film här till er nu, har vart jättedålig att blogga nu på sistonde. Har tappat suget lite för jag vill kunna ta bra och fina bilder, så ja ska önska mig en systemkamera i julklapp om ja får en så blire nog mer uppdate. Ha det bra!♥




film

Film kommer imrn sedan hoppträningen idag!!!

tolka

Skolan idag först, sedan stallet till min lilla prupp.

Tolkade lite idag med, hade snodd då också men varje gång jag släppte honom så kutade han iväg i världens fart haha. Ja men på torsdag äre ju hoppträning och hoppas på att det går bra! Kommer slänga in en film då. Har inte orkat blogga något mycket nu, men imorgon uppdaterar jag lite mer. Vi hörs då, jag vill ha en systemkamera och få fina bilder på min lill plutt .. Men snart äre jul! Ha det bra!




dålig uppdate

Ursäkta för min otroligt dåliga, dåliga uppdate. Kommer bättra mig jag ska det!!

Har inte orkat bloggat något nu faktiskt, men nu ska jag skärpa mig! Har somvanligt gått på skolan, ridit osv.

Igår så testade vi jag, Alva och Matilda att tolka efter Fabian med en madrass haha, han tyckte det var lite konstigt men det gick bra. Har tyvärr inge bilder men det hoppas jag kommer imorgon eftersom min bror ska få testa då och mamma om hon vill. Haha pappa åkte igår också han tyckte det var askul och satt å skrek därbak.

Men iaf, idag körde jag ett dressyr/markarbets pass med honom han var jättefin. Fast jag hade snodd som jag satt fast i sadelgjorden under magen då, han blir mycket lugnare och jättefin. Jag spänner ju inte åt det ngt hårt, det är typ en knut på den men när jag rider honom i låg form så glappar den så det är ingen fara, och det är bra att rida med snodd ibland. Ja jag red först dressyr sedan hoppade jag lite bara över en halv sockerbit sedan hoppade jag lågt på en volt och det var jätte skönt för han var så himla lugn.!

Men somsagt imorgon hoppas jag på att det kommer bilder! Så ska jag slänga in här på bloggen. Ha det bra!♥




hemma

Hemma nu, eller jag kom hem igår då (fredag). Sov hos Sofia den kvällen..

Denna vecka har vi fått jobbat som as, typ hehe. Kliver upp vid 7 tiden ungefär, fikar frukost sedan ut i stallet, täcka hästarna och ta ut dem. Sedan mocka typ hela stallet, sopa lite. Sedan är det lite olika, en dag fick vi hämta hästar och göra iordning dem och sedan skulle Carro rida. Så en dag i snöstorm skulle vi ut och mocka grushagar, det är sisådär 16 stycken kanske. Ja och vi gjorde massor, smörjde,ryktade osv. Dom hade så sjukt söta hundar hihih.

Red igår och idag, igår var han ganska så pigg haha. Red ute i paddocken i snön och busade på lite med honom, hade ju snodd också fast sätter fast den under sadelgjorden, eller alltså det är typ en hade där som man kan sätta fast den i. Så han ska vara lite låg, alltså den sitter ju inte så speciellt hårt så jag ba kan glida med utan jag måste ju jobba på jag också såklart. Snodden hänger ju lite också så att det är ju jag som jobbar honom.

Idag så gick det faktiskt bra, hade snodd igen och red i paddocken. Han var ganska lugn faktiskt så det var så skönt så. Han var så fin lill bubben min. Fixade klart allt åt honom och greja på sedan for jag hem då. Nu ska jag snart platta mitt hår lite, så kommer snart Sofia. Sedan ska jag käka lite mat, Sofia vägrar äta här den lilla skitungen .. :( Men vi ska väll hitta på något senare. Kommer lite bilder senare, fast inte många alls bara några få. Ha det bra!♥


godnatt

Näe nu säger jag godnatt och sov gott!
Imorgon åker jag och Matilda, blir inget bloggande under hela veckan.
Hoppas att vi hörs snart, ha det bra allihopa sakna mig inte för mycket! hihi.
Kommer sakna min lilla bäbis Fabian så otroligt mycket menmen, han får vila iaf :)




film

Filmen sen idag!
I Ld;n så gick det väll sådär red inte superduperbra men jaja. Nollade där iallafall.
I Lc;n så var han verkligen skitfin. Hoppade underbart, bara jag som svängde som ett tok på muren så det vart ett nedslag inte hans fel, bara mitt. Älskar min polle mest!♥




tävling

Klev upp vid 7 imorse, for till stallet vid 9-tiden.

Fixade knopparna och senare borstade jag Fabian. Tävlade ju idag, hoppade först Ld;n gick väll sådär, red inte superbra men nolla iallafall. Senare hoppade jag Lc;n han var skitfin verkligen hur fin somhelst och hoppade jätte jätte bra min lilla älskling. Rev muren för min hetts sväng, men han hoppade och han var verkligen hur fin somhelst. Skulle vunnit om vi inte rivit. Men det gör inget, han var endå bäst idag och jag är jättenöjd över lilla bäbisen.

Imorgon blir det stallet igen tror jag, sedan ska jag köpa en ny jacka som jag ska ha i stallet. Så imorgon åker jag och Matilda och praoar nere i heby, hihi kul men pinsamt i början. Så det kommer inte bli något bloggande eller så under denna vecka, kommer hem på fredag så det blir nog skrivning på lördag och kanske bilder hihi. Vemvet, menmen ni får ha det så bra slänger jag in lite bilder nu som Felix knäppte så snällt! Men lite senare kommer filmerna.












moosit

Här sitter jag och Sofia å myser lite. Chips,godis och allt somvanligt mums. 

Ha vart på stallet hur länge somhelst, han var jättefin att rida idag faktiskt. Efter jag ridit smörjde jag hans saker mockade, duschade benen, fixa mat och vatten och friserade honom lite, gjorde flätor. Imorgon ska han vara så fiin lillbubbas!

Men vi hörs lite mer imorgon, lägger in film och bilder. Ha det bra!♥








julklapp



Jag ska iaf önska mig en systemkamera i julklapp! Så jag kan knäppa mycket bilder, plus att dom blir fina och inte dålig kvalité osv. Men jag vet inte riktigt, är det någon som har något förslag på en bra kamera? Dock får den inte vara för dyr, kanske mellan 4-5000 eller något vet inte riktigt. :)


vill ha



Jag vill ha detta just nu, lite småsaker bara och allt finns på hööks!


outfit



Sjukt snygg tävlingsoutfit
Gpa; equeen
Pioneér; vet inte riktigt, equeen kanske
Tröja; equeen
Spö; hööks
Brun racesafe; ?


övernattning

Bloggade typ inget igår eftersom jag sov över på stallet!

Började med att åka dit och mocka å fixa allt detdär, sedan åt vi med alla barn och allt hihi. Och senare gick jag med honom i manegen. Och efter ett tag kollade vi på en rysare usch. Det var typ några människor eller "ungdommar" som var kanske 17 eller nått. Men iallafall så var det typ en gubbe som hade sönderbränt ansikte som var i deras drömmar och om dom dog i drömmen dog dom i verkligheten, den hette terror on elm street. Men jag skrek iaf några gånger haha. Sedan skulle vi ut i skogen på frågeslinga, usch jag gick ut en bit sedan vände jag och kutade tillbaka. När vi fikade uppe i cafeterian och nästan alla hade gått ner det var bara några kvar vid vårt bord. Så sedan släcktes det i manegena och allt, a innan vi skulle ner höll typ nästan alla på att skrämma mig. Fyfan vad jag skrek, min hals allstå. Jag skrek och skrek och skrek, var fan livrädd. Sedan såg vi på en till film den var fan asbra! Det var typ en tjej som kom till en familj och hon gjorde saker mot ungarna och den var skitbra, den hette the orphan skitbra den måste ses iaf!! Ja senare efter filmen då gick alla och la sig. Vaknade imorse gick upp och fikade.

Nu sitter jag hemma i soffan och väntar på att Sofia ska komma hit. Senare ska jag till stallet och rida, sedan fixa till bäbibsen innan tävlingen hihi. Hoppas på att det går bra imorgon, ska bara hoppa Ld, Lc så det är skönt. Då är jag lugn iaf.






skipper

Sov gott förevigt allas lilla ängel, Skipper...




mössa

Tycker faktiskt att dessa mössor "björnpuppor" är sjukt snygga nu. Jag tror jag ska köpa en som jag ska ha i stallet, om jag passar i den vill säga, hihi.




hoppis

Åkte till stallet vid typ 2 eller något väntade och väntade för jag skulle rida med Emilia och Therese men sedan gjorde jag inte det. Fixade typ allt i stallet sedan åt jag och Julia sibylla mat haha. Efter det så kollade vi litelite på hoppträning sedan hopptränade vi också. Gick faktiskt jättebra, haha ska testa med en ny sits nu och kolla lite. Men jag måste kolla så det inte ser helt sjukt ut först. Men ja, hoppade ju igår också, men det var ju bara ett hinder och jag tokhoppade inte på det heller så ja. Men dom sa att det inte var någon fara så. Men det gick iaf brabra, men vi har ingen film så det kanske kommer lite bilder typ imorgon eller något för therese knäppte med hennes kamera.

Jaa och det så jäkla hemskt alltså, jag var inte med och såg men jag fick bara höra. Matilda Nybjörks hund skipper det är en shettland sheepdog, jättesöt inte alls så gammal några månader bara. Så hade Matildas syrra tydligen knytit fast den i sadelkammaren och sedan kom Jenniefer in och så vart den glad och skulle hälsa men sedan tog det stopp eftersom han satt fast, sedan ramlade han och typ gjorde en volt eller vare va sedan skrek den till väldigt högt. Så benet var tydligen vänt åt nå konstigt håll och ja, usch .. Så Matilda fick ju panik, sedan så åkte dom in till vetrinären då så fick dom gipsa honom också. Han bröt benet på 2 ställen den lilla stackars bäbisen. Hoppas på att allt går bra och att det är bra med Matilda också. Ringde och pratade med henne förrut.♥
Ha det bra!♥

Sötaste Skipper.♥







bloggtips

Här kommer länkar till 2 bra bloggar, vi ska länka varandra haha! :D



www.cassechuck.blogg.se

Isabella och Lindas hästblogg!



www.tavlingsryttarninorr.blogg.se

Emelie Bergh´s hästblogg!


nyvaken

Sitter i soffan och är ganska nyvaken, ska väll snart sätta mig och fika. Idag blir det stallet först och äta mat där mumms, sibylla haha tjockisar menmen. Så ska jag rida min lilla bäbis. Kanske tar en sväng ute om det inte är för hårt då. Ja hmm, har inte så mycket att skriva om just nu eftersom jag inte har gjort så mycket. Snart ska vi ju åka på prao och det ska bli skitkuul, fast jag kommer sakna min lilla älskling .. Jag kunde inte ta med honom för det var typ fullt i stallet .. Men då får han stanna hemma med mamma och pappa, ska kolla om kanske någon kan rida honom lite. Ja, men ni får ha en bra dag så bloggar jag mer senare!♥




tävlingsoutfit



1. Röd tröja; cubus
2. Svart racesafe väst; hööks
3. Svart ridhjälm; hööks
4. Svarta tretornstövlar; grafströms
5. Brun glitterpannband; hööks
6. Röda stigbyglar; hööks
7. Blått schabrak+huva, med röd/vit passpoal (liknande på bilden); ?
8. Silvriga sporrar med svart gummi; grafströms


film

Slänger in en film hoppträning som var ett tag sedan och som inte gick så superduper bra, men klippte bort när han stannade på räcket med blå sockerbitar under, och sedan stannade han 1 gång i kombinationen också! ♥




birsta

Vaknade imorse hos min älskade vän Sofia Bodén.

Gjorde lite saker sedan åkte vi till stallet så mockade jag och allt sedan kollade vi p å hoppträning, efter det red jag. Red inne eftersom det är så jäkla hårt ute nu. Byggde upp ett hinder av sockerbitar. Sedan byggde jag och Sofia upp det med två sockerbitar till så hoppade jag högre, hoppade typ 1.05 cm troja. Det gick jättebra han var jättefin plutten min.

Efter jag var klar med allt åkte vi hem, sedan satt jag lite vid datorn och sedan fixade jag mig lite sedan for jag och Julia till Birsta och handlade lite. Köpte 2 par tröjor som jag ska rida och tävla i, och en deo. Ha det bra!♥
Mörkblå tröja med lite u-ring; cubus
Röd tröja med lite v-ring; cubus
Deo; ÖB





Fabian

Tänkte berätta lite hur Fabian är hemma och på tävling.

Hemma
Fabian är väldigt väldigt lugn när han står i boxen och när man håller på med honom. Han är världens snällaste, och han är hur lugn somhelst. Man kan inte tro att han är en liten piggelin att rida iallafall. Min pappa trodde att han var jätte slö när han bara såg honom i boxen, innan vi köpte honom då. Dock tycker han inte om kompisarna i boxarna bredvid. Han är sur på dem haha, jag tror faktiskt inte att han tycker om så många hästar. Men när vi hade honom på sommarbete stod han b.la. bredvid en storhäst som heter Skorpan, han tyckte Fabian om faktiskt. När Skorpan åkte tillbaka till sin riktiga ägare ungefär vid slutet på sommaren så saknade nog Fabian honom, för han gnäggade efter honom, och Fabian brukar inte gnägga ofta. Stackarn.. Men iallafall, han är världens snällaste att hålla på med. Han tycker inte så mycket om att duscha. Han tycker det är så äckligt när vattnet rinner ned från hovskägget så han brukar slå upp framhovarna i magen haha. Hua stackars lillgubben, plågar jag honom och duschar. Han tycker inte om att klippas heller. Ja somsagt, han är jättelugn i boxen och allt. Men somsagt pigg att rida.

Tävling
På tävling är Fabian också lugn faktiskt. Om man öppnar överluckan och han får käka lite hö kan han stå i transporten hela dagen, han är jättesnäll och lugn. Men när vi ska lasta honom brukar han inte vilja gå in.. Men när vi var på tävling sist så tog jag inte på honom transportskydden utan bara ledde in honom då gick han in. Så ja vi får kolla om han går in nästa gång utan skydden också hihi. Men ja, han är lugn på tävling också mina föräldrar kan hantera honom också, så det är ju skönt.

Så är Fabian hemma och på tävling! :)




gotta

Vaknade imorse ensam hemma .. Stackars mig. Men iallafall så satt jag vid datorn ett tag, sedan tvingade jag Sofia till mig för jag vågade inte fixa mig och byta om å grejer själv. Jag var rädd att det var spöken där ju. Ja så kom hon till mig samtidigt hon skulle ut med Sanny (hunden), så sedan gick vi hem till henne igen. Var hos henne ett tag, åt mat som hon gjorde haha, potatisarna var ju hårda.. Lite senare for jag till stallet och red min lilla bäbis, red inne och med hacket. Gick väll ganska bra då. Sedan var det u-sek möte. Sedan efter det tvättade jag rent hans lilla sår som han fick igår när jag red i paddocken, han klev nog på sig själv han har ju broddar. Efter det stack jag hem, sedan kom Sofia. Slängde i mig lite mat sedan letade jag en mössa haha, sedan stack vi till Ica sen till Macken och köpte lite gosaker till oss.

Imorgon skulle jag åkt till tandläkaren men det bli inte av. Ska väll sova till typ 10 eller något sedan ska vi kolla på hoppträning på stallet. Vid typ 4-5 någongång ska jag och Julia till stan och gå där lite sedan bio. Vet inte vilken bio det blir men haha. Känner att jag gått väldigt mycket på bio på sistonde.

Min hjälm har inte kommit en, bli så less ... Jag som trodde jag skulle få den snabbt, men inte då. Lär ju få vänta några veckor till. Menmen!

Ha det bra!♥