dressyrtävling

Vad har jag gett mig in på?!?

Haha ja vi får ta det som en träning, men endå försöka göra lite bra ifrån oss. Han blir så himla pigg och spänd efter galoppen så det är inte sant bara ja snuddar honom flyger han i luften och ska galoppera på .. Så får typ nudda lite med vaderna .hehe

Resultat/utvärdering kommer senare..


fabian 12/11

Han var verkligen super idag, kändes som en dröm att rida han är så rolig när han är sådär!!
Lite spänd efter galoppen men han skötte det endå hyffsat!

året

Det gångna året..
2011


Januari
Fabian blev nyss halt

Februari
Fortfarande halt, skrittas 2 månader

April
Återbesök
Skritta 2 månader till

Maj
Återbesök
Börja trava LYCKA!
Maj-Juni
Travade korta intervaller på någon minut, började med 1 minut i 1 vecka sedan ökade på lite osv.
Började galoppera lite smått också korta intervaller 1 min osv.

Juli
Sommarbete
Börjat galoppera lite mer/markarbete

Augusti
Börjat med markarbete/hoppa

September
Fabian helt frisk ÄNTLIGEN!

Oktober
Första & andra lokala tävlingen !!

November
Sista lokala tävlingen för året

December
?

3 Lokala detta år.

Detta är på ett ungefär. Alla bilder stämmer inte exakt in, hade inte bilder till allt så försökte ta det som passade på ett ungefär. Datumen kan vara lite fel, för jag minns inte exakt. Men har försökt tänka efter, mitt minne är inte att leka med haha .. Mitt minne suger.

Detta tog väldigt lång tid.

läckert

Hur tjusigt är inte detta? Fabian skulle nog vilja ha .. Han kan få va lite gay! ;)


me, myself and I

Detta är jag, en helt normal 16 åring. *HOOOOOOST*
Ibland kan jag vara ganska normal, men ska jag vara ärlig så oftast inte ...

Börjar med denna fina bild. Skulle klättra ner från en sten ungefär så händer följande


Så ska man ge sig upp på rälsen också .......

Snälla . Fråga inte ens ..

Okej, detta är det närmast normalaste jag nog kan och kommer kunna komma!


hur mumsigt?


haha glöm bara min underbart vackra sk. "redigering" på grå huvan haha .. Hittade ingen helgrå


kom igen !!

Komigen nu, kommentera lite mer !!!

Några kommenterade skitbra, men ännu mer vill jag ju ha !! Det är så himla KUL då !


HAHAHHAHAHAHHA PSYKBILDEN DÅ, bara lite gammal????
så arg blir jag om ni inte kommenterar ;)


övernattning

Imorgon (fredag) så ska jag sova på stallet, vi ska ha halloween övernattning för alla barnen. Det är så roligt att ha övernattning och leka med barnen det är så kul!! Så jag kommer inte blogga något imorgon om jag inte gör det på stallet från mobilen.(om inte den lever sitt lilla liv hehe ..) Men jag fixar tidsinställda så ni har något att läsa. Så det blir att jag packar ikväll eftersom jag sticker typ direkt efter skolan imorgon för jag ska hinna rida innan.

Ska rida Fabian & en ridskoleponny, men Fabian får nog vila. Han har ju endå gått på bra i förrgår(tisdag) galoppträning & igår (onsdag) då jag tog några språng i paddocken. Så det gör inget att han får vila en dag.


Några bilder på mig och snygga Alex

hoppis

Ikväll ska jag hoppträna med Ubbe. (Urban Cowboy) Maggies storhäst. Jättesöt men dock lite rädd/försiktig pojke men urmysig. Älskar att hoppa honom, hans språng är så härliga känns ungefär som man är ute och flyger hehe.
Men om mamma orkar filma så kommer det givetvis ut på bloggen om det inte går åt skogen.. ;)svar

Tycker du om western? :) eller är du en sån som tycker man är töntig/konstig när man rider western? :)

Hm, alltså jag tycker inte om western så eftersom jag inte rider det. Men det är säkert jätteroligt då man vet hur man ska göra, jag skulle inte ha något emot att testa det. Jag har inget emot dom som rider western såklart, det spelar väll ingen roll. Vissa gillar western vissa hoppning osv. Jag tycker absolut inte att det är töntigt att rida western! Man gör det som man tycker är kul.!! :)


Kommentarer

Jag tycker ni är dåliga på kommentera... Komigen nu när jag har bättrat min uppdatering så vill jag ha lite kommentarer också!!

ResultatI LB fick vi 4:a fel i grunden. Nedslag på tredje sista.

tävling utvärdering

LC: Värmde upp ute genom skritt,trav & galopp såklart. Gick sedan in och började hoppa på lilla, det var ganska så djupt bakom det. Hoppade alla hinder han kändes ganska bra men han lyssnade inte så bra på mig utan ja fick slita i han när ja skulle bromsa haha ..

Inne på banan gick de väll sådär eller lite bra iaf men de vart att ja kortade honom lite då och då och FY det får jag inte göra!!! Men sedan i omhoppningen svängde vi på. Han var duktig så VANN vi den klassen! Även fast de gick säämst på träningen i torsdags.

Skulle testa hoppa LB för de gick ju hyffsat i LC.

Han var pigg men endå lugn på samma gång, man känner bara energin som lagrar sig innuti honom och vill bara komma ut. Ba ja nuddar honom med skänkeln så flyger han i luften haha sötis. Men jag försökte att inte korta honom så jättemycket för de gör jag väldigt ofta och de suger ..

Men han kändes faktiskt jättefin lillgubben! Han var jätteduktig, vi rev ett och det var mitt fel. Så han var helt grym idag!! De kändes verkligen som att han ville hoppa idag, jag blir så glad. En efterlängtad seger!!

Discohjälmen gav mig nog tur.

ohästrelaterat

Måste bara få visa er vilken söt hund min mormor & morfar har.

Det är en tibetansk spaniel, så alltså har dom döpt honom till Tibbe för att komma ihåg det! ;)

Elin Norin har fotat, bloggen hittar ni HÄR.


tävlingsoutfit


startlista

Här är startlistorna inför morgondagen.

Jag ska hoppa LC. Och känns det jättebra kanske jag hoppar LB men bara kanske, jag vill inte känna mig så stressad eller nervös isf.

Haha observera att jag tagit bort namnen också på alla andra snyggt! ;)
LC

LB


Kör på och hopppas att det ska gå bra! Vi kan klara dethär Fabbis!!


sötis

Haha är han inte för söt??

Han både blinkar, viftar på öronen sen munnen? Haha gullegrisen.♥


schabrak

Gillar starkt denna outfit!

Tror den faktiskt skulle passa lite bra på F.
Får väll ta och beställa hem den kanske ..


overall

Snart börjar det bli vinter.

Tänkte iår införskaffa mig en ridoverall. Borde vara mycket behagligare än täckbyxor och jacka, om täckbyxorna åker upp över naveln och åker upp på benen fall man inte har någon gummigrej under foten.

Längtar faktiskt lite till vintern. Det är så mysigt att rida när det snöar och man är ute och busar i skogen och har ett ländtäcke på hästen, det är så mysigt tycker jag.♥


photoshoot

Ska fota lite idag, bilder kommer ikväll på snyggingen. Knäppte aldrig igår (torsdag) för det skulle hunnit blive mörkt då jag skulle gått ut å knäppt ..

Men temat är western på tal om det haha .. ;)

Hoppigångsättningen


ändringar

Hoppar bara LC imorgon (90cm).

Det gick ju inte bra på hoppträningen, och jag vill känna mig säker och att det ska vara roligt att hoppa! Så jag tar bara en 90 där jag känner mig säker.


hjälm

Nyaste Charles Owen.
Vad tycker jag, hm den var rätt cool men inte riktigt värd pengarna kanske... Eller?

Ca. 7 699 ;-hoppträningen

Hoppträningen gick inte alls bra ....

Började med att värma upp lite själv, han kändes rätt okej endå lite stel i sidorna men han var endå inte jätte stretig. Sedan red vi som ett fyrkantspår fast inte hela manegen delade upp i halva manegen. På ena långsidan skulle i göra små serpentider och andra sidan tagen framdel. Sen bra hörnpasseringar inte bara slarva. Det kändes hyffsat bra iallafall.

Sen började vi hoppa på 2 småhinder på en volt/fyrkant ungefär, de kändes faktiskt rätt bra. Han var lugn och fin. Började sedan hoppa några hinder och linjer. Hoppade inte fram överdrivet mycket idag, (inte för vi brukar det) men sedan hoppade vi bana. Hoppade banan som låg kanske på 90-1m ungefär. 8 hinder, började hoppa på första sen fortsatte på andra osv. Jag red värdelöst!!!!! Alltså det var kattastrofalt ..

Väntade sedan sen skulle jag hoppa om allt igen. Gick seriöst ännu sämre nästan också blir jag så himla ledsen då det går så dåligt... Sedan fick jag vänta, så hoppade jag på slutet sänkte ner alla hinder till typ 80 .. Det kändes faktiskt bättre och väldigt lätt. Jag vet inte hur det blir men när det blir "högre" så blir jag nervös och jag ändrar min ridning. Det blir inge bra alls det blir att jag kortar upp honom innan hindren och det blir dåliga språng.

Jag blir så less på mig själv. Hästen kan hoppa det är inga tvivel på det, men jag måste lita på honom och vara med och stötta honom om vi kommer fel, inte tveka och tro att han ska stanna. Vad är det för ridning? Jag måste ändra min inställning .. Jag måste lita på att han hoppar.

Ibland känns det så himla kul då jag verkligen är peppad och tänker ja nu jäklar ska vi köra på, och får upp galoppen lite. Då går det bra!! Men inte när jag tänker negativt. Jag måste börja tänka framåt inte bakåt. Det kommer gå skitbra vi fixar det. Men det är så svårt att göra det och jag vet inte varför .. Jag vill bli bra, bäst! Men det är jag nog inte ensam om.

Jag trampar bara ner mig själv hela tiden, tycker jag är sämst. Inget blir bättre utav det bara ännu sämre...

Jag tycker synd om Fabian som måste ha det stödet jag inte kan ge honom oftast. Han behöver någon han kan lita på, som litar på honom inte är tveksam och inte tror han ska hoppa .. Det funkar inte att jag sitter och fegar. 

Vi ger inte upp, vi fixar dethär tillsammans!!!


tävling

På lördag är det tävling på G.
Hoppar en LC(90cm) & en LB(100cm).
LC om det känns bra ska jag försöka sattsa lite, sista riktiga tävlingen för iår. Och om jag såklart kommer till omhoppning, får hoppas på det.
LB ska jag ta det lugnt men det går inte för ja blir stressad i omhoppningarna haha .. Men ska hålla om honom med benen, inte rida som en jäkla mes som jag har förmågan att lyckas med rätt ofta då det blir lite högre. Eller ja, högre och högre men .. Man måste ha bättre galopp och hålla om honom samt hålla honom lite. Ibland är han bara lite kompicerad haha .. Men när jag gör rätt gör han rätt.
Han är faktiskt väldigt grym. Det är bara jag som alltid ska sabba allt ...
Om de blir högre blir jag nervös(?!) och då gåre åt helvete.

När jag är lugn går det som en dans ..

superponny


träning

Ska snart åka till stallet jag & Elin.

Idag ska vi göra en fotosession. Och jag ska hoppträna ikväll.
Så bilderna & filmen kommer ikväll då jag kommer hem. Så jag kommer nog inte göra något inlägg under dagen. Eftersom vi åker snart. Jag kanske kan göra något kort om inte min mobil dampar så mycket.

Ni får väll en hoppisbild eftersom det är temat idag. ;)


världens finaste

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

jul

Sådan ska F få till jul.♥♥♥sittsträning


haha

Men Emelie vad har hänt med dej och din stil? Du är väl hopp ryttare och inte western ryttare?
Vadå hänt med mig och min stil? Är det något speciellt? Eller är det för att jag tycker det är snyggt med "byxchaps"?
Jag tycker det är väldigt snyggt, jag tycker det inte alls är western över huvudtaget. Då tycker jag om man har fransar på chapsen är det western men inte om man har läder. Men tycker ni jag är westernryttare för jag tycker det är snyggt med "byxchaps" tyck det om ni vill då. Jag tycker inte alls det! :))
Tycker att detta är westernchaps

Inte westernchaps!

(Bild lånad från Kristina Wargs blogg) Hon har liknande & är hoppryttare!

Fel

Jag ska inte prova nån storhäst!! Detdär var förut då ja skulle rida Baxter. Det har blivit fel när jag skulle flytta inläggen så ni vet!!;)

chaps

Tycker det är jäkligt snyggt med "byxchaps", vet inte riktigt vad dom heter hehe..
Men dom måste vara helt perfekta på hösten/våren. När de  är lite småkyligt, vet dock inte hur bra dom värmer men eftersom det är läder så måste de vara ganska bra.
Tänker köpa dessa!! Men jag vill inte slösa mina pengar ...
Men man slösar inte om man köper något man vill ha!

1 119 ;-

Fabian 1/11

Red ett pass i ridhuset.
Gjorde inget speciellt red bara vanligt, försökte få honom lite mjukare i sidorna och fin i formen. Inte för låg. Kändes okej på slutet!

klipp klipp

Jag och Elin gav oss in på att raka Fabbis idag.. De gick rätt bra han stod väll mer still nu än förra gången då. Han gillar verkligen inte att bli klippt.. men vi försökte så gott de gick Elin stod å mutade han med en hink med kraft i.

Men sen när jag skulle raka på vänster sida vid huvudet gick det inte . Han ville verkligen inte bli rakad där han röck till hela tiden och 1 gång börja han resa sig så ....... De gick inte så bra där haha. Så mitt beslut var att hämta saxen och försöka klippa och ni ser resultatet nedanför haha stackarn. Så ja gömmer det med att kamma över halva manen på den sidan. Men andra sidan gick de jättebra på?! Knäppis, men ja knäppte aldrig kort på den sidan.

Plus att han fick ljusbruna fläckar?!?! Haha knasigt

mooosigt


Det var så mysigt då det var dimmigt, men dimman försvann dock då ja skulle knäppa ... :(

hoppla

En liten hoppsnutt sen i söndags.♥


less

Ja blir så arg på mig själv då jag skriver att jag ska börja blogga igen sen gör jag det inte. Ibland tillochmed glömmer jag det?!?

Stört .. Ska försöka hålla igång så länge jag kan. För är kul att blogga, men bara om ni läser såklart.
Nu kör vi !!!