Hackamore

Mamma och ja va in och köpte ett hack till Fabbe som han ska få ha ett litet tag, och ha det ibland. Men måste fortfarande hitta ett bett som ja kan ha när ja rider ut. Jag har fått lite småtips så får se vad det blir. Återkommer med det, om de är fler som har jättestarka "skogshästar" hehe förstå mig rätt. ;)


Lusifer står för bilden hehe ...

Fullspäckat schema

Idag hade jag fullt schema somsagt..

Först på förmiddagen vare att åka till Fabian och inte rida honom .. Longerade honom. Och fixade, haha.. Han är jättesööt. Om han travar också "galopperar" jag eller hoppar till lite åt sidan i mitten börjar han galoppera hihi. Också slänger han lite med huvudet och busar lite. Så söt.

Sedan kl 5 vare fotbollsträning. Gick inte så bra haha .. Har ju ingen kondis orkar typ inte springa, och skotten för att ens tala om, urkassa haha . Men får träna på det.

Seadan efter träningen åkte ja hem och väntade på pappa sen kom han hem och vi åkte till Baxter. Så red jag honom. Gick väll ganska bra fick jobba på idag hehe han är lite svår faktiskt. Om han går bra framåt blir han jättefin! Också i högergaloppen äre jättesvårt för han byter jättelätt, så man måste hitta på något hela tiden volter osv. Hehe annars byter han. Jag fick hoppa också, han va jätterolig och söt. Han är så snäll, och hoppar faktiskt bra! Han har inte hoppat så jättemycket än. Men han är jätterolig att rida faktiskt! Lill bäbisen. :)

Så nu sitter jag hemma och ska tare lunch, käka godis och se på film! ;)

Snyggingarna

svar på fråga

Vart gör du dina outfits? :D
Ja tar bilderna från olika sidor sedan klipper jag och klistrar i nyaste paint. Haha inte det bästa, men de funkar! ;)

Frissan

Sitter hos frissan nu, gör ett inlägg när ja kommer hem :)

bett

Åter igen till bett..

Alltså de går nästan inte att rida i skogen. Jättetråkigt ... Han vill bara springa hela tiden och är skitstark jag får ju bara slita i honom hela tiden, han får ju jätteont i munnen. Känns INGE kul alls. Men han är inte så stark längre då jag tränar osv. Men i skogen är han hemsk. Man får alltid slita i honom annars får man inte stopp?!? Han får sår i munnen av att ja får slita i honom hela tiden..

Är det ingen som har något tips?
Ett bett som är skarpt men inte för skarpt utan han ska lyssna bra, inte krulla i hop sig så mycket i halsen.
Snälla


ang storhästen

Jag har ju inte berättat vilken storhästen jag red var.
Några av er har säkert listat ut vilken filur det var.

Han heter Baxter och är en liten bäbis hihi.
Lite "info" hehe ...

Namn: Baxter
Ålder: 5
Mkh: 165 ung
Kön: valack

Red en liten buskille som heter Baxter. Står i medlemsstallet på ridskolan. Han är jättesöt och fin att rida. Provred honom för att jag ska ta hand om honom nu i höst då Matilda åker till Irland. Så kommer rida honom litegranna. Det kommer komma mycket bilder på denhär lilla filuren i bloggen också. Ska rida han igen lite på torsdag.

Nu vet ni ;)

headern

Det är några stycken som har frågat vart jag har gjort headern osv.

Det är nämligen min fina vän Linnea som har gjort den åt mig, den är jättefin och jag gillar den!♥


hoppträning

Hopptränade för tränare idag, Pia Eriksson. Jag tycker hon är jättebra och man får bra hjälp + roliga övningar.Gick väll sådär, eller ja Fabian skötte sig helt okej men hon på ryggen ... Sådär hehe .. Men lite bilder får ni iaf!

Bilderna är knäppta av mina 2 vännor. Elin och Jenniefer TAck så mkt!


igång

Nu har jag haft lite bloggvila och är igång igen nu! Nu kommer det massa uppdateringar. ♥

flåt

Ingen uppdate idag, kommer inte bli nån i helgen.. Kanske söndag.. Förlåt är på fotboll hela dagarna nästan sedan är jag på stallet.


va?

hej! jag måste bara säga att jag tycker din nya header är jättefin! men kan du inte ta bort där det står emeliiehellbergg med stora svarta bokstäver? tycker det förstör lite, men du bestämmer själv! :d

Tack så mkt,! Men svarta bokstäver? Haha vart finns det sånna, de står väll med vitt? :P /e


ridningen

Ridningen på Fabian & hästen gick väll ganska så bra iaf! KUL vare ! Berättar mer om den "hemliga hästen" hahaha imorgon, berättar också vem det är och hur de blir. Jag är så trött nu har somnat jättesent varje natt har inte kunnat somna tidigt, har inte kunnat somna innan typ 2?! Så nu när ja klev upp tidigt imorse så är jag så trött nu och orkar just nu inte blogga förlåt..

MEN
Lägger ut lite bilder från provridningen, berättar mer imorgon somsagt.♥

sämst kvalité på kameran min

dålig uppdate

Sämst uppdate idag, ha vart och kollat på bror mins match. Nu ska jag till stallet till Fabian, sedan ska jag prova storhästen ;)

smutsgris

Min ponny ville inte gå in när de åskade idag så han fick vara ute. För dom fick inte tag i honom, han hatar att stå i lillstallet när de åskar. Så då var han såhär fin när ja tog in honom. :')


tävlingsschabrak

Detta är mina 4:a nuläge tävlingschabrak + tillbehör.Från vänster
Marinblått HL schabrak med röd/vit passpoal + huva - equeen
Rött Showmaster schabrak med vit passpoal - hööks
Marinblått Sjöhagen schabrak med vit/guld passpoal + Huva - sjöhagen
Mintgrön Showmaster schabrak med brun/grön passpoal + pannband - hööks

Tillbehör
Röda stigbyglar - Hööks
Grön/brunt pannband (ska vara rosetter också) - själv
Bruna eskadron skydd - ??
Brun/gröna equiguard skydd - hööks

kommentarer

Kommentarerna svarar jag på där ni gav kommentaren, i samma inlägg. Så för att se vad jag svarat gå till inlägget där ni gav kommentaren så finner ni ett litet svar där utav mig !

glad

Jag blir så glad när ni väljer att läsa min blogg.
Den har gått uppåt i 3 dagar nu vilket innebär att jag får fler läsare.
Man blir mer motiverad när ser att fler väljer att läsa bloggen man vill göra nya och bra saker för att få fler läsare och att ni ska stanna. Jag hoppas den går uppåt för varje dag.

Stort tack för att ni vill läsa min blogg!

Men, en sak som är lite sämre. Är att ni är så dålig på att kommentera, komigen nu! Kan ni inte iaf slänga in någon kommentar? Nä kommentarerna är de lite dåligt på BÄTTRING! :)


stooorhäst

Imorgon ska jag åka och provrida en storhäst.

Ska jag köpa en ny?
Ska jag låna hem en?
Ska jag ta hand om den?
Eller bara rida 1 gång?

Vemvet?!?

Ni får mer info senare, nu får de bli lite spänning i det hela! ;)


markarbete

Tänkte köra denna markarbetsövning imorgon på Fabbis.

Studsen,galoppvolter och lite bommar. Perfekt.

Först ska jag väll börja värma upp lite trava över bommar,övergångar skänkelvikningar osv. Sedan tänkte jag börja travhoppa det esamma hindret på volten några gånger, det är bra för lilla rumpisen plus lite skritthopp också. Sedan hoppa runt lite på volten med 4a hinder. Sedan när vi är riktigt uppvärmda kan jag gå in och köra hela banan igenom.

Börjar på studsen i höger varv, travar emot den hoppar igenom hela studsen bra och fint tempo. Kanske blir någon övergång efter vi får se hur han är, annars rullar jag på in mot galoppvolten med 1 hinder. Hoppar det, sedan övergång till trav, travar över bommarna fattar sedan galopp och galopperar 2-3 varv kanske. Sedan galopperar jag ur den, sedan en övergång till trav och börjar om frånbörjan. Sedan byter jag varv. Såklart får han skritta emellan också!


tröja

Köpte den skitsnygga mysiga stickade tröjan på hööks, jättenöjd! :)
Tack världenns bästa mami.♥


galoppi

Red ut med Carro idag typ 2 timmar.

De tar sin lilla tid att skritta till travbanan typ 20 minuter kanske, plus att ja skulle möta henne också.

Men vi galopptränade lite kanske 5 varv sammanlagt? Inte så mkt alls men ja..

Min ponny är helt jävla galen?? Alltså det är inge kul att rida ut på honom när han jämt är så stark och pigg/galen. Ja får bara sitta och dra i munnen på honom hela tiden, hur kul känns det? Och så fort jag lättar på tygeln har han typ hunnit 3 km bort. Det är jobbigt och ibland får jag ju ont i armarna. Så ska det inte vara, man ska inte behöva sitta och slita hästen i munnen hela tiden. Det känns inte speciellt kul, det är ju hans mun ja drar i. Men jag måste, han stannar inte annars utan det går bara fortare och fortare.... Och han lär ju få sår i munnen så mycket som man får dra i honom, inge kul alls .. Men i paddocken är han inte stark då lyssnar han rätt bra faktiskt.

Det är inte någon som har förslag på bett?
Som inte är för skarpt men han ska lyssna bra så fort jag kramar till lite i tygeln??

förra sommaren på alla bilder..

tröja

Hittade en skitsnygg tröja på hööks!

Kostar ungefär runt 200 kr, och skitsnygg och mysig ser den ut iaf.
Jag ska kolla men mamma om jag skulle kunna få den. För jag tänkte klippa ut 2 tygbitar och sätta på armbågarna som kingslandtröjorna med lite homemade haha. Så vi får se hur det blir, annars behåller jag den som den är.! Skitsnygg enligt mig.


uteritt

Blir till en uteritt med en kompis idag. Till lilla travbanan, så galopptränar vi litegranna.


stallkatterna hihi, jättedålig bild men skit samma..

filmsnutt

Här har ni bara en lite trav/galoppsnutt kanske inte så rolig att kolla på men eftersom ni alltid ser mig när ja hoppar och han springer med huvudet rakt i vädret så kanske det är lite spännande att se något annat också.

Rider i lite lägre form & gaanska så lugnt tempo som ni ser :)


t-shirt

Jag skulle behöva lite mer rid t-shirts. Men jag vägrar slänga ut runt 500kr för en t-shirt? Aldrig. Så jag får leta vidare och hitta någon runt 150 kr bara. Jag är ganska snål när jag köper kläder, försöker alltid hitta något på rea för då kan man köpa fler saker. Så ja får leta lite t-shirtar då för bra pris. men på bilderna är de från 250--> så dom blir iaf inte även om dom är sjuukligt snyga men så fåre bli.!


veckans blogg är

Nu har jag nyss lottat, jag gjorde en videoblogg men jag tänker inte ta med den här för den vart så ful haha..

Så nu har vi resultatet här vilken som blev veckans blogg.

Och veckans blogg blev Jenniefer Bylin!

En jättesnäll och duktig tjej som rider på ridskola i ryttarsattsningen på en underbart fin d-ponny Romeo.
Så kika in på hennes blogg! Grattis Jenniefer !


http://jenniieferbylin.blogg.se

Och stort TACK alla andra som ville vara med och tävla!


blogg

Veckans blogg kommer bli lottad idag, ska hem från Julia nu så kommer inlägg inom 40 minuter ungefär!

storhäst

Jag har blivit så sugen på att köpa en storhäst men endå ha kvar Fabian såklart, både ponny & storhäst! Har kollat lite på hästnet och hittat någon som är lite i min smak.

När jag köper storhäst vill jag att den ska vara rätt så stor, mot 170cm ungefär. Kanske runt 6 årsåldern. Inriden & lite hoppad utav någon duktig person. Den ska inte vara klumpig utan lite kvickare i benen. Den ska lyssna bra för hjälperna, vara mjuk och fin. Snäll vid hantering och snäll mot andra hästar. Hoppglad & jättefin på marken också, & spänstig. Ganska känslig och framåt, men inte het utan pigg som man kan kontrollera och få den att slappna av. + att jag skulle kunna få hjälp av någon duktig vuxen jag känner att hoppa och rida den någongång ibland så den blir kanonhäst!

Jaja drömma kan man ju som tur är .. :')
Har ju redan en underbaring...önskelista

Fyller år snart, eller ja 1,5 månader .... Men iaf, här är lite saker jag önskar mig av mamma & pappa. Kanske kommer på nå mer senare men just nu detta!Bruna benskydd-spelar ingen roll men dessa är från börjes
Schabrak-vet inte riktigt vilket
Förbygel-hööks
Magplatta-hööks
Beiga ridbyxor-kingsland??
Blåa ridbyxor-mountainhorse
Fake dionträns(LOVE)-hööks
+ pengar av släkten!

glöm inte

Veckans blogg, 5 st anmälda det är hur många fler somhelst som läser och har bloggar! Komigen nu,! Minst 8 måste vara med.!

Inlägget som ni kan anmäla er hittar ni här http://emeliiehellbergg.blogg.se/2011/july/veckans-blogg-1.html


tömköra

Drar till stallet snart och ska nog tömköra honom lite, bara skritt och trav eftersom vi hoppade rätt mycket igår. Så ska han få tare lite lugnt idag. Bästa Fabian!

Skrållan :')

blogg

Tjena!
Jag heter Anna Staaf och är född 1997, alltså 14 år gammal. Jag har ridit sedan jag var 5 år gammal, och fick min första ponny som 10-åring.
Det var en B-ponny som jag lärde mig allt på. Hon måste ha varit världens konstigaste ponny, jag svär. Ena dagen hoppade vi LC och vann, andra dagen vägrade hon gå hemifrån, stegrade och bockade.
Två år senare, när jag var 12 då, skulle mammas kompis sälja deras D-ponny. Vi blev erbjuden att ta hem och prova henne.
Det var då Dakirs Sweet Pearl, min nuvarande ponny. Ett sto född 2000. En ponny med hjärta av guld och ett tålamod utan dess like.
Två hela år har gått och de åren har varit lärorika år där vi bara har tränat och tränat, och nu har vi börjat tävla.

http://teammittsvenska.blogg.se

Kika gärna in på deras bra blogg och kolla runt lite!

jumptraining

Hopptränade idag!(söndag)

Värmde först upp 30 minuter själv ungefär, kändes jättebra mjuk och fin powniie. Sedan kom Ulrika ut (mamman i la familia hehe, som vi har Fabbis hos) och hjälpte mig. Började med att travhoppa lite för han behöver lite mer rumpmuskler. Började på 50 kanske det var och travhoppade nån gång, sedan höjde hon till typ 80-85 nånting där spela roll, så hoppade vi det någon gång också i båda varven.

Skritthoppade också 2 gånger på 50-60 typ. Sedan hoppade jag på något hinder som lite mer uppvärmning. Sedan skuttade jag runt banan på låga höjder. Minns inte riktigt om ja hoppade det igen eller om hon höjde då direkt. Men iaf så hoppade jag banan 2 gånger till troja? + lite linjer som jag tog om. Banan låg på lite blandade höjder mellan 60-100cm ungefär. 1 hinder på 100cm typ och 2-3 på 80 1 på 60 ungefär.

Fabian är ju lite speciell vid hoppning, han är ju lite feg ibland och jag litar inte på honom till 100% för han stannar ibland så då blir det lite fel, det är därför han stannar troja. Men iaf, så jag sitter och plockar honom innan hindren så jag kommer för nära, det är i första halvan på filmen kanske lite mer, sedan försöker jag att inte ta i honom så mycket då gåre ju mycket bättre.

Jag tror det är såhär, att om vi båda litar på varandra och jag inte tar i honom så mycket innan varje hinder utan han måste kunna taxera lite själv också, för det blir fel för jag plockar honom för mycket innan. Jag gör det för han brukar stanna om jag släpper iväg honom innan hindret också. Men vi ska ha jämn galopp hela tiden då kommer de bli super, och ja ska ge fan i att plocka honom hela tiden utan låta honom sköta lite också.

Men somsagt, om jag låter honom rulla på i den galopp han vill ha så kommer det bli bra tillslut. Han har väll lite i huvudet nu att jag plockar innan osv. Jag måste lita på honom och vara lugn då är han helt super. Så vi ska bygga självförtroende för varandra och jag måste våga lita på honom då tror jag att detta kommer bli helt kalas!

Världens bästa ponny har jag minnsann allt.♥

ursäkta min stolsitts ibland i början, vet inte vad det är för fel..

veckans guldstjärna

VECKANS STORA GULDSTJÄRNA går till min fina vän Linnea Johansson, för hon gjorde en så fin header till mig, hon var så noga och kollade hur jag ville ha det! Guldstjärna till dig LELLE!


ny headerrrrrr

RUBRIKEN TALAR!

Har fått en ny header av min snälla och underbara vän Linnea !

Kan ni inte se den tryck f5.