veckans blogg

Tänkte köra igång en liten "tävling" eller hur man nu ser det som.

Som ni ser i rubriken tänkte jag köra en veckans blogg.

Alla ni som har egna bloggar får självklart vara med.
För att vara med i tävlingen så kommentera i dethär inlägget vad ni heter och eran blogg. Så om 2 dagar (tisdag) ska jag lotta och får se då vem som vinner. Vinsten är såklart en länkning här på min blogg. (Kanske inte den roligaste vinsten men något iallafall).

För att tävlingen ska bli av måste minst 8 st deltaga. Det är ni som bestämmer om tävlingen blir av eller inte, skulle tycka det var jättekul iaf! Så det är upp till er. Sprid gärna vidare till andra ni känner om denna såkallade "tävling".

Lyckatill! :)


hoppträning

Ikväll ska jag hoppträna lite, film eller bilder kommer in. Antligen eller, kanske båda!

pötis

Hittade en liten sötnos i hagen igår, med flughuva :')

haha vackert..


veckans blogg

Tänkte börja utsé veckans blogg, som då är varannanvecka låter skumt men ja..

Berättar mer imorgon, då tävlingen börjar.

Vinnaren får en länkning!


ang såret

Angående såret var det mycket mycket bättre idag! Det var inte uppsvällt och köttigt som igår, utan det så mycket bättre ut!

Imorgon ska jag och mamma åka och köpa en sadelgjordstunnel som ludd så det inte ska skava, för han har nog skavsår lillen..

(Luddet på bilden)

fotosession

Lite bilder sen dagens "tömmkörning" haha hade tygel i ena handen och longeringslina i andra.. Men de funkade det också haha. Tänkte först ta snodd och sadel, eller bara en gjord men kom på att han hade ju sår vid sadelgjorden. Så gjorde på mitt egna lilla sätt. Först förstod han inte riktigt men sen lossnade det.

Bästa pojkeen!

stallet

Drar till stallet, bilder kommer !

smartyy

Va ju lite smart nu (för en gångsskull) haha att lägga in D-ponny avstånden på min mobil så jag vet exakt när jag själv ska hoppa!

Syns tyvärr inte så bra

avstånd

Här finns det massa avstånd, själv är jag sämst på avstånd men nu hittade jag denna och det är perfekt. Förut har jag mest gått på "känsla" om ni förstår mig rätt så. :)

1 galoppsprång mellan

Häst 6.50 - 7.00 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
B-ponny 5.30 - 5.70 m

2 galoppsprång mellan
Häst 9.75 - 10.25 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
B-ponny 7.80 - 8.20 m

3 galoppsprång mellan
Häst 13.50 - 14.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
B-ponny 11.00 - 12.00 m

4 galoppsprång mellan
Häst 17.00 - 17.50 m
D-ponny 16.25 - 17.25 m
C-ponny 15.00 - 16.00 m
B-ponny 13.75 - 14.75 m

5 galoppsprång mellan
Häst 20.50 - 21.00 m
D-ponny 19.50 - 20.50 m
C-ponny 18.00 - 19.00 m
B-ponny 16.50 - 17.50 m

6 galoppsprång mellan
Häst 24.00 - 24.50 m
D-ponny 22.75 - 23.25 m
C-ponny 21.00 - 22.00 m
B-ponny 19.25 - 20.25 m

7 galoppsprång mellan
Häst 27.50 - 28.00
D-ponny 26.00 - 27.00 m
C-ponny 24.00 - 25.00 m
B-ponny 22.00 - 23.00 m


hoppövningar

Övning 1

Fem-och-en-halvan är en övning som passar hästar på alla olika nivåer. Övningen ger självförtroende, gymnastik- och teknikträning.

Det är nästan omöjligt för hästen att komma fel på hindret, och denna övning är därför extra bra för unga och osäkra hästar. 


evighets- och lydnadsbana.jpg
Det första hindret är ett inbjudande litet kryss med travbom framför. Fem och en halv meter efter första hindret ställer man upp en oxer. Rid mot hindret i trav för att avstånden ska stämma. Hästen ska vara rakställd och tempot jämnt. Efter att ha hoppat krysset ska hästen landa i galopp, ta ett galoppsprång och sedan hoppa oxern. Rid rakt fram efter hindret. Ryttaren ska tänka på sin sits och balans och låta hästa jobba själv i den mån det går. Ryttaren ska vara "så tyst om möjlig" på ryggen.

För att avancera övningen kan man lägga till ett räcke 9,5 m efter oxern. Man kan också att lägga cavalettibommar innan krysset, eller bygga ett extra kryss så att det blir en studs innan oxern.

Tycker denna övning är bra, man känner sig säkrare och får ett bättre självförtroende somsagt, man kommer rätt hela tiden så man behöver inte oroa sig för avstånden.
http://hasthoppning.ifokus.se

Övning 2

Hoppa på volt
Själv tycker jag att denna övning är rätt bra att träna på. Jag brukar hoppa lite på volt och försöka få en lugn och stadig galopp med samma tempo hela tiden. Jag brukar även lägga på en snodd vilket gör att han är lite lugnare och kan jobba honom lite mer. Försök att få så rund och bra volt som möjligt, forma hästen för innerskänkeln, och även huvudet lite med innertygeln men håll även på yttertygeln och ytterskänkeln så hästen inte bara skjuter ut bogen eller bara viker halsen. Sedan när man känner att man har bra kontroll och bra galopp kan man även hoppa på 3 serpentiner, galoppen ska fortfarande vara lugn och samma tempo under hela "banan". Så rund och fina vägar som möjligt. Tycker det är jättebra.

Haha ursäkta bilden .. Bättre vägar ska man ju göra men haha de var svårt :(


Övning 3

Även denna övning är lite kontroll. Man vänder upp mot bommen (röda) antingen gör man halt eller volt (beror på hur lydig ponnyn/hästen är, börja med volt sedan halt desto lydigare den blir) för att få kontroll om ponnyn/hästen suger mot hindren och drar iväg även efter, om man har en het ponny/häst eller bara för lydnad är ju bra för alla ponnys/hästar. Gör halt/volt sedan styr man upp igen, suger ponnyn/hästen mot hindret lika mycket, gör om det tills den känns avslappnad/lugn styr sedan på första räcket (höjd bestämmer man själv, man kan börja lite lägre så man känner att man har kontroll) ett galoppsprång sedan nästa räcke, ett språng till det 3:dje räcket sedan kommer det en oxer med 2 galoppsprång till. Hoppar den sedan gör halt eller volt runt nästa bom (röda) om hästen/ponnyn fortfarande vill springa iväg gör volten tills den är avslappnad/lugn som innan hindren. Man kan även tillägga travbommar på andra sidan.

Försök få ett jämt tempo, jämna galoppsprång mellan hindren så det inte blir ett jättestort och sedan ett omtramp osv, utan ta det avstånd som er ponny/häst funkar bäst på och rulla på över hindren. Sedan kan man höja/sänka eftersom.

Övning 4
Hoppa studds någongång i veckan, det förstärker hästens bakben och får mer kraft i sprången. Lägg även till lite bommövningar till det, lite lydnad, korta/minska galoppen osv.

Hoppas ni tyckte om mina övningar, kommentera gärna fall ni testar dom eller så ! :)


longering

Blir nog till att longera Fabian idag i paddocken. Eftersom han har fått ett öppet "köttsår" ganska stort vid sadelgjorden.

Igår när jag skulle rida såg det inte så illa ut, det var något spån där som jag tog bort. Sedan när jag skulle rida tog jag ett nackludd och satt där såret var så det inte skulle skavas upp mer utav sadelgjorden. Men den flyttade sig. Så när jag var klar så var såret värre .. Så sedan tvättade jag rent det och smörjde in det.

Det ser ganska äckligt ut, och nu på sommaren är det inte bästa tiden att ha sår heller med alla jävla flugor. Hoppas de läker snabbt. Mamma och jag ska åka in och kolla om de finns som en "luddtunnel" till sadelgjorden så han inte köttar upp såret utav gjorden. Så får vi väll sätta ett litet plåster varje gång jag ska rida tills det har läkt klart..

Lillbubbenn ..

iphone 4

(Inte för att detta hör till hästar men..)

Har hittat en hemsida som det finns hur många iphone 4 & iphone 3 skal.
Skitsnygga, finns massa att välja mellan.
Fotboll,Flaggor,Glitter,Flipflop,Silikon + ännu ännu mer, skitbra kan rekommendera det!

Har själv bestält 2 skal nyligen så dom kommer på måndag hoppas jag !
Det glittriga på bilden + knalligare rosa silikonskal !

Rätt bra priser också.


idas tuff

Astuff outfit !
Limegrön, hur coolt somhelst ju.

Om man bara matchar med 2 kanske det blir för mycket men tycker det vart coolt.
Man kan även ha svart/grön flätat pannband också!


Idas

Det var en tjej som undrade om jag kunde göra en outfit till henne!

Jag föredrar brunt faktiskt, skitsnyggt jag måste fixa en brun outfit själv snart troja ..
Tycker det är skitsnyggt att ha brunt om man har en brun häst!
Ska även fixxa en till, lite tuffare färger IDA !!

Här är den lite mer stilrena!
Bruna eller blå ridbyxor, skulle tagit blå. Om man tycker de blir för mycket av samma färgen kan man ju ta svarta te.x.


pictures

Här har ni lite bilder sedan vår lilla resa! Dock fanns inge internet där så kunde inte skriva :(

Knäppte kort i repgrimma

Elin & Jeanette (Elins mamma)

Söööööta Lusifer :')


Anonym kvinna runt 39 års åldern.

BILDER

Eftersom vi inte har internet så kommer alla bilder imorgon!!

höstoutfit

Grymt snygg höstoutfit

Brun-Svart


transportoutfit

Fabians transportoutfit idag:

Marinblått täcke m röd/vit passpoal
Svart lädergrimma
Nackludd
Marinblåa benlindor
Svarta boots
Vita paddar

Inte exakt samma saker som på bilden men ungefär, hittade inte allt. Bild kommer ikväll på honom!
stall titt

Alldeles snart åker jag bort med Elin & hennes mamma och kollar på stallet och fixar till boxen. Så kör vi dit Fabian ikväll vid 8 tiden kanske vi vet inte riktigt än. Så jag bloggar mer när jag kommer hem från "stallbesöket" nu eller ikväll då jag är därborta. Kommer ett tidsinställt inlägg om hans transportoutfit.

Ni får en liten egobild på mig ;)


Bett

Fabian är ju skitstark då jag rider ut i skogen och galopperar bland annat hehe .. När vi typ galopperar och sedan lättar jag lite på handen som en liten eftergift, då bara kutar han iväg ännu snabbare. Så jag måste sitta och hålla honom typ hela tiden .. :/ Och det är inte såkul. Man får ont i armarna tillslut då man ska dra stopp på honom. Han bara stretar emot. När jag rider själv är han iaf lite lugnare, men endå så stark i galoppen och ja ..

Sedan när jag ska typ skritta efter galoppen håller han på och trippar å ha sig. Sen om jag släpper tyglarna kan han börja galoppera iväg den dåren haha. Så ja, han är inte så rolig att ha och göra med i skogen... Det är så jobbigt för han tycker det är så kul, också får man sitta och blåhålla honom för att han inte ska kuta all världens fart. www.glädjedödare.se man känner sig då eller? Haha nä men, det är jättejobbigt för mig också att få dra i munnen på honom hela tiden, det är ju inte precis det roligaste. För han lyssnar inte så jag måste dra tag i honom.

Jag red ju ut förrut på gummi pelham.
Då krökte han på nacken osv, eftersom kedjan under tröck emot så han var ju tvungen. Men sedan när jag skulle bromsa i galoppen tröck ju kedjan under då också, så han sänkte huvudet och sprang. Så det var ju nästan svårare att bromsa då.

Nu rider jag ut på 3-delade.
Han är fortfarande svår att bromsa jag får rycka tag i honom när vi ska bromsa ganska ofta. Så när han blir helt upphettsad äre ju inte heller kul att sitta på. För bara man nuddar med skänklarna flyger han i luften och ska galoppera.

Jag har dock fått testat ett bett av Flisan. Eggbettet, med kopparrullar som snurrar om dom biter tag i det. Men jag tror inte riktigt han biter tag i det, för han springer med munnen öppen då jag bromsar. Men det funkade ganska bra faktistk endå.

Är det någon som har förslag på något bra bett som dom lyssnar på men endå inte är för skarpt?


fabian 21/7

Red ut med Julia. Tog på snodden igen, hade det vanliga 3-delade bettet. Vi red bort en bit efter vägen skrittade kanske 20-25 minuter igen. Sedan travade på en stig lite, galopperade lite. Sedan kom vi fram till vattnet för vi skulle bada med hästarna. Men då var det folk på den riktiga sandstranden och ba, kolla dom badar med hästarna det får man inte troja dom sa. Skit samma, men då badade inte jag men Julia badade lite. Sedan red vi hemåt igen, galopp skritt trav. Och han vart upphettsad som vanligt haha ..

klippa

Nu är det såhär att Fabian har väldigt lång päls. Och det är otroligt jobbigt både för mig och såklart honom. Vissa dagar då det är rätt varmt eller lite mellan sådär blir han jättesvättig bara jag ridit en liten stund. Även om det inte ens är varmt ute blir han alltid svettig på halsen och mellan frambenen typ + bakom öronen.

Vissa dagar då det är kanske 20 grader eller något då jag tar in honom och har honom inne en liten liten stund är han lite svettig. Alltså han är fuktig och varm och jag tycker synd om honom. Han ska inte bli dyngsur varje gång jag rider så jag måste svampa av honom vilket han inte alls gillar. Han tycker inte om vatten.

Det är synd om honom det måste vara jättevarmt. Han ska inte behöva ha sån lång päls på sommaren då det är varmt. Då ska han ha kort och bra päls. Man ska inte raka hästen då den fäller men om man rakar dom 1 gång så är det kört sedan. Då har man förstört hela processen. Så han måste alltså ha blivit rakad när han fällde så nu har han lång päls.

Så nu måste vi faktiskt raka honom, han kan inte gå runt och vara svettig i hagen när det är varma sommardagar. Vi ska kolla upp någon som kan raka honom. Men där kommer problemet vid rakningen.. Han hatar det, ljudet framförallt tror jag. Men de känns nog äckligt när pälsen åker av också. Så vi måste ge honom lugnande. Men vi ska kolla med en om hon kan klippa honom så får hon såklart betalt. Så ska vi testa he fet boll med bomull i öronen och huva på så kanske han blir lugnare. Annars får vi ge honom lugnande.

Sist vi skulle raka honom så gick de inte så lyckat.
Carro heter hon som rakade honom då, vi skulle testa utan lugnande men han stod inte still och för hennes säkerhet också så skulle vi bremmsa honom. De gick inte så bra, han har lite läpp så det går inte att ta tag i den, han HATAR att bli bremmsad stackarn. Tillslut fick hon tag i den. Så stod en annan tjej och höll i honom sedan skulle jag göra det, alltså bremmsen. Höll i honom ett tag, hon hade gjort kanske ena sidan. Sedan fick han nå bryt och slet upp huvudet så jag tappade bremmsen vettu. Sedan gick det åt helvete då vi skulle he på den igen. Hon fick inte tag i honom först, så sedan fick han nå bryt och hoppade under kedjorna med rumpan så han vred sig i hovslagaren, så sedan stod han med rumpan utanför hovslagaren. Jag trodde han bröt benet då han vände ut sig fyfan vad rädd jag blev med de gick bra.

Sedan fick vi ge honom lugnande pulver. Som han skulle äta i sig och de gjode han. Sedan testade vi igen och hon fick tag i läppen sen höll en annan tjej i honom. Sedan jag igen, så gjorde hon klart honom så han vart rakad och jättefin plutten min! Sedan skulle jag tävla 2 dagar efter, nää då vare ju 3 dagars karrens så jag kunde inte tävla. Less jag blev då eller?? Men men han var iaf snygg !

Långhårig eller?fabian 20/7

Galopptränade litegrann med Flisan och Jullan på travbanan.

Red iväg till en travbana idag med tjejerna. Skrittade ganska så lång väg kanske 20-25 minuter typ, sedan var det en perfekt travväg till banan på nästan 2000 meter. Så det var perfekt travuppvärmning också. Sedan tog vi ett travvarv på banan som kanske tog 5 minuter att trava runt. Sedan galopperade vi ett varv åt andra hållet på kanske 2-3 minuter. Sedan körde vi 1 & 1. Så först tog vi ett varsitt lugnt galoppvarv. När man kom tillbax så skrittade man ju emellanåt de andra 2 körde. Sedan skulle vi ta tid, så då skulle vi släppa på dom lite och gasa på lite så tog vi tid, fast bara jag och Flisan gjorde det. De tyckte Fabbe var jättekul, eftersom han älskar att springa så kunde jag få släppa helt i handen och bara låta han galoppera. Dock hade jag snodd som lite hjälp så han inte ska kuta med huvudet rakt upp i luften som han gör i skogen .. Sedan skrittade jag lite sen tog ja ett varv till, skulle vara lugnt varv men de gick inge vidare. Han var redan rejält på tårna så gick inte så bra med lugnt var eller haha..

Imorgon blir det till att åka bort. Kommer bli skitkul. Kameran,mobilen och min minilaptop ska med så det kommer bli en massa bilder i hope. Blir till att rida en liten sväng hemma imorgon innan vi åker. Dock inge hårt eftersom vi galopperade ett tag idag.


surprise

Här kommer "överraskningen"!

Egentligen är det ju ingen precis stor överraskning för er, men jag tycker iaf det ska bli skitkul och ni kommer få mycket bilder varje dag!

Elin (kompis) ska ta hand om en ponny från torsdag-måndag nu i veckan som bor 20-30 minuter härifrån ungefär. Så då ska hon och hennes mamma bo på deras gård, eftersom dom som har ponnyn åker bort. Dom har även ponnyns mamma där också som dom ska ta hand om. Men hon får bara skrittas och travas lite lite för hon ha tydligen vart halt osv.

Men då kommer det braiga saken här. Jag ska få följa med dit! Och inte själv utan med min lilla prinspojke Fabian! Jag längtar, det kommer bli superkul i hope. Så vi ska rida varje dag, någon dag kanske 2 gånger. Då rider vi först ut lite lugnt på förmiddagen sedan ett pass på eftermiddagen. Så det blir ju som ett litet miniridläger för bara oss två. Så då ska jag sova där med dom torsdag-måndag.

Det kommer bli skönt och skitkul att få åka bort med honom någon gång och inte bara vara på samma ställe hela tiden också. Plus att dom har ju stallet på gården, så man kan gå ner till hästarna och pyssla med dom när man vill, rida när man vill utan att fråga om skjuts. Hur skönt är inte det? Plus att man kan pyssla med hästarna flera gånger på 1 dag utan att behöva åka dit typ 10 gånger för att pyssla. Så om man har tråkigt kan man bara gå ner till stallet och mysa eller pyssla på hästarna.

Hihi askul tycker jag iallafall. Så det kommer mycket bilder i veckan, så håll i er! ;)

Mitt lilla Pucko, förra året.♥ (Puck) saknar våra tider älskling .. 

Överraskningen

Snart kommer "överraskningen" som jag skrivit om tidigare i veckan.
Håll utkik.

Finaste Alex får stå för bilderna. ♥ miss u ...


eller

Om jag inte köper förbygeln så kanske jag kan fundera lite på dessa två istället?

Förbygel+Martingalplatta

Martingal plattan fäster man på förbygeln/bröstan då för att hästen inte ska fastna eller bita i remmarna. Det är också snyggt faktiskt, lite tufft sådär. Inte så många som har det heller. Det kan vara lite behagligare än att ha två remmar mot pälsen. Eller så tycker dom det är skitobehagligt. Men somsagt vi får se hur det blir ! Om inte förbygeln så blir det dessa två som jag sätter ihop med varandra i brunt.


förbygel eller martingal

Jag har börjat fundera på att skaffa förbygel på Fabian istället för att ha min tråkiga martingal.
Låter det som en dum idé eller?

Jag har alltid haft martingal på honom men jag tycker det ser så tråkigt ut så jag har funderat på att köpa förbygel. Jag vet att han inte alls behöver det, men ungefär 90 av 100 % använder förbygel för att det är snyggt sen är det den ynka 10% som behöver det på sina hästar. Men om han inte stör sig över det så ska jag nog köpa en. Jag tycker det ser tuffare och snyggare ut, jag hoppas han passar i det bara.

Låter det bra eller dumt? Förbygeln kostar iof mer pengar än martingal och det kan räknas som onödigt när han inte ens behöver en men vafan. Man måste ju testa allt. Alla kommer nog undra varför jag byter till förbygel men vad fan skit samma. Jag tycker det är snyggt och jag vill testa ha det bara.

Så jag ska önska mig bl.a en förbygel då jag fyller år (september). Då kanske jag har tävlat någon tävling men vad gör det? Det är ju inte brådska precis, vi får se om jag kanske köper den innan också det vet man aldrig. Men för tillfället är jag PANK.

Jag har redan hittat en skitsnygg på hööks faktiskt!

499kr

hoppträningen

Hopptränade i söndags, litegranna inte speciellt högt eftersom det är igångsättning så lite småskutt bara. Han var pigg, så jag fick sitta och hålla i honom osv .. Men på videon ser det ut som att vi fick till ett lagomt tempo för dom små hindren dock blir det högre tempo vid högre höjder osv. Då äre bara släppa honom lite till men inte för mycket, plus att benen ska vara på också haha lite kompicerad ponny men det är dom som är bäst hihi.

Ursäkta mina sitsar ibland osv .. Typ ankstjärten ibland men vafan, de var ju trotts allt 10000 år jag hoppade högre än 60 så jag bjussar på det.

FÖRLÅT att jag tuggar tuggummi under filmen, jag ser ut som en bitch jag vet men det är skönt att tugga tuggummi när man rider ibland, men det ska man inte alls ha men ja .. Somvanligt är jag tvärtom.

Enjoy the moovie!♥

gratis hyrfilm

Om ni inte har sett så bjuder Tyra på gratis hyfilm via datorn! Jättebra tycker jag, så jag och Soffi ska se på en film ikväll. Här har ni länken: http://tyras.se/2011/07/13/jag-bjuder-alla-mina-lasare-pa-film-ikvall/ följ bara instruktionerna så har ni en gratis hyrfilm! :)


brunt

Jag kan börja med att säga halvt god morgon hehe .. Vaknade för ett litet tag sedan, trött som jag är såklart.

Men det är inte det jag tänkte skriva om nu. Utan jag har börjat gilla färgen brun! På ridoutfits, te.x bruna ridbyxor stövlar osv. Tycker det är skitsnyggt! Även om man har en brun ponny/häst också är det snyggt att ha brunt till dem, det passa jättefint. Så jag ska börja fundera ut en billigare och dyrare outfit och lägga ut på bloggen snarast.
Och justnu känns det som att jag vill ha jävligt mycket hästsaker!! Jag vill ha pengar men jag har inga, jag lär ju knappast få mycket pengar av mamma och pappa nu när vi har vart utomlands också .. Så jag får helt enkelt tjäna mina egna pengar. Jag har inget sommarjobb för jag glömde söka ...... Ja vad säger man, men vad kan man göra för att tjäna pengar? Te.x sälja bullar, hjälpa till med saker? Eller vad, jag har sämst ideér.

Har ni någon idé?


hoppas hoppas

Just nu sitter jag och hoppas på en sak som jag och elin kanske ska göra nästa vecka !!
Jag tycker detta ska bli skitkul om jag får följa med, för isf får ni mycket bilder att kolla på!

Imorgon får ni veta hur det blir, kika in antingen förmiddag eller eftermiddag.


riiiik

Jag vill vara rik, ha mycket pengar. Fattar hur mkt man skulle kunna shoppa då??

Jag vill ha massa hästsaker, schabrak, träns, täcken, skydd, borstar allt! Jag vill också ha egen gård med stall, det skulle vara så kul. Men endå lite slitigt men klart värt det. Hur mysigt är det inte då? Att ha egen gård, och sin egna ponny på gården? GULDSTJÄRNA ♥
svar på kommentarer

Vad har du gjort med bloggen Emelie?
Stor förendring :)
Jag förstår inte riktigt vad du menar med det ;p Men jag har skaffat ny header osv, men är det något annat du menar skriv gärna det! :)

Hej Emelie, varför andvänder du inte dina tretorn längre? Är det för att du håller på att sälja dom? Jag är kanske lite intresserad om du kan gå ner lite i pris typ 1200 Max...
Hejsan! Jo jag använder inte stövlarna för jag orkar inte rida i dem, gillar dem inte så mycket längre. Också om någon ska köpa dom är dom ju nyare och då får jag bättre pris på dem. Tyvärr kan jag inte sälja dem för 1200 då dom är nästan sprillans nya, och vi köpte dom nya för 3000kr, lägsta priset kanske ligger på 2000-1900 kr. Så tyvär.

Hej gumman! du vet ingen som har någon häst tillsalu som kan tänka sig att låna ut den på prov ? =D<3
Det beror på, häst eller ponny?

Tack för Kommentarerna/frågorna! :D


Grekland

Jag, Elin (kompis), familjen och mina kusiner har vart i Kreta!

Vi har haft det jättebra och skitvarmt kan jag meddela. Kanske runt 30-32 grader på dagarna, och 25-28 på kvällarna skithärligt! Har även haft 3 kackelackor på mitt och Elins rum .. Fyfan, sen fick vi byta !
Här kommer resan i bilder!


tävling

Har inte blivit någon uppdate idag, har stått som flaggare i 5 timmar, i förjävligt väder. DYNGSUR!
Ska med bror när han ska spela match. Kanske blir uppdate ikväll eller imorgon!

Snyggingen Alex