Fabian 29/4

Skrittade en runda somvanligt, med lilla Alva.

Imorgon blir det lite "frihetsdressyr" om vi säger så. Håller på att träna på att han ska gå upp på en "pall" som är 1 dm hög kanske. Så ska han stå där med alla fyra benen. Ska även träna lite på att buga och även börja på bergsgeten plus att han är påväg att kunna spansk skritt vi tränar på så gott som de går! Det är vad man kan göra nu när han är halt. Vill inte släppa lös honom nu eftersom han kanske springer iväg. Så jag får hålla i honom i grimmskafft.
Alex 29/4

Red i ridhuset eftersom det inte var harvat ute.

Skrittade fram ett litet tag, sen tog tyglarna jobbade lite. Travade senare försökte få upp honom i formen, efter att jag travat ett tag gjorde jag lite skänkelvikning. Sedan galopperade jag lite på volt och fyrkantspår. Senare gjorde jag skänkelvikning till mitten av ridhuset sedan volt, sen skänkelvikning till väggen. Galopp när jag kommit till väggen eller kortsidan sedan galopperade vi över två bommar som låg ihop med varandra sen 9-10 galoppsprång till nästa som var 3 bommar i en klump. Osv osv, så det var övningen jag gjorde. Travade av låg form.
Ubbe 29/4

Red Ubbe idag, Maggies storhäst.

Red ute med Alva i skogen (hon har en liten vit jättesöt b-ponny), skrittade först fram dem sen travade vi lite på en väg. Sedan vidare till "monsterbacken" rätt så brant backe som vi galopperade upp för 2 gånger. Sedan fortsatte vi en väg framåt och galopperade upp för en rotbacke. Skrittade senare på en stig och galopperade på sandi/jord väg. Sedan gick vi till scoutstugan där vi skulle gå i med hästarna i vattnet. Först vågade dom inte gå i men sen så, gick dom i och Ubbe stod med mulen nere i vattnet och plaska. Efter ett tag så stack Alvas ponny iväg upp mot stranden i en jäkla fart, och Ubbe efter. Jag satt ju där på långa tyglar och inte alls beredd. Så ramlade Alva av för hon red ju barbacka för hon tog av sadeln. Sen så gjorde Ubbe någon konstigsnabb snurr så jag flög och gjorde en sidosnurr. Höll fast hårt vid tygeln så att han inte sprang iväg. Sen gick vi i med dem igen så de inte skulle vara rädda. Sen red vi hem!

(bild på ubbe kommer imorgon)


fint väder

Nu ska jag strax åka till stallet och ta med mig kameran. Det är så fint väder ute så jag hoppas bilderna blir bra. Ska fotografera själv idag tror jag bara på hästarna som jag ska rida. Till helgen ska jag väll fota Fabian och Ubbe när jag sitter på, eller jag ska inte fota men ska kolla om någon vill göra det. I värsta fall får det väll bli min otekniska mamma hehe . Men bloggar mer när jag kommer hem!
frågor

När jag svarar på frågor så svarar jag på frågan på det inlägget ni ställde den. Så alltså svarar jag på frågan som en kommentar själv, så om ni har frågat något gå in sedan och kolla på det inlägg ni ställde frågan så finner ni ett svar! :)


foto

Imorgon kommer min underbara vän kameran följa med till stallet, så det ska bli mycket bilder!

Kommer att rida på Fabian imorgon och Ubbe. (Storhäst som jag hjälper till att rida då inte ägaren kan).

Så bilder kommer imorgon, nu gäller det bara att hitta en fotograf. Ähhh de får bli mamma min ;D


presentation

Eftersom det var så länge sedan som jag presenterade mig själv och min lilla bruna prick så tycker jag det är dax nu!

Jag heter Emelie Hellberg, är 15 år gammal fyller 16 iår. Har en brun valack d-ponny som heter Fabian då blev 15 år gammal iår och är 145,5 i mkh. Jag har haft honom ungefär i 1 år nu och vi trivs bra tillsammans. Vi siktar mest in oss på hoppningen då eftersom det är vad vi båda mest gillar. På dressyrtävlingar blir Fabian så spänd och laddad så vi har bara tävlat dressyr 1 gång på klubbtävling. Såklart kommer vi nog fortsätta tävla dressyr på klubbtävling men inget annat. I hoppningen siktar vi in oss att gå felfritt i Lb och få bra rundor. Jag hade tänkt att vi skulle hoppa Lb iår, men eftersom han nu är skadad så får jag stryka ett sträck över det och ta det nästa år istället. Men mitt slutliga mål är väll med Fabian att nå La. Högre tror jag inte han skulle vilja tävla, eftersom han är lite speciell ibland. Eftersom han ibland kan stanna helt utan anledning. Jag vet att största felet är ryttarens men när man kommer mot ett hinder jättebra tempo, bra avstånd och hästen stannar är det i största del inte ryttarens fel, nu säger jag att det inte alltid är så men det har blivit så för mig det har t.o.m tränaren sagt. Men hursomhelst, han är pigg och glad och hoppar jättebra. Det är inte så ofta han stannar, någon gång ibland bara det gör ju dom flesta. Fabian vill gärna inte ligga långt ifrån hindren då han är lite små feg utavsig så han kommer hellre närmre istället. Men hursomhelst, vi siktar så högt vi kan nå. Så får vi se vart vi hamnar. Just nu har han en senskada så vi har skrittat snart 4 månader. Så jag hoppas på att det är bättre nu när han kommer i maj och ska kolla honom så jag kan börja trava.

Men det var lite om oss, om ni undrar något är det bara att fråga då jag svarar på frågorna så snabbt jag kan.

Hoppas ni gillar bloggen!♥

Back in buisness

Nu är jag äntligen tillbaka!

Jag har inte haft det riktiga bloggsuget under dessa två månader riktigt. Jag har inte orkat blogga så mycket och inte varit så intresserad. Men nu känner jag att jag måste börja igen, snart är det ju maj så nu tänkte jag sätta igång bloggen igen!

Under denna tid ni inte har fått läst något om mig och Fabian har det inte hänt så mycket. Det beror ju på att jag fortfarande skrittar honom då. Men snart kommer vetrinären tillbaka och kollar upp hans ben och jag hoppas på positivt resultat så jag då kan få börja trava lite.

Nu i fortsättningen ska jag bättra på mig med uppdateringen, jag ska hålla igång så mycket jag orkar. Och jag hoppas att ni fortsätter läsa min blogg även fast jag har haft ett litet "break" om man ska säga.

Jag tänker just nu bara blogga om mig,Fabian och andra ponnysar jag får rida. Inte mycket alls om skolan osv, så detta är en offeciell hästblogg, som ni hästmänniskor är välkommna att läsa och ställa frågor, eftersom att jag alltid svarar på dem och jag älskar frågor och snälla kommentarer!

Hoppas ni läser min blogg!♥