Tävlingshelg

Berättar med om det imorgon! Kan meddela att de inte gick vägen iaf!!

Mysigt

Rider denna sötnos just nu! Ska galoppera lite i paddocken! Får se om han sköter sig ...

 


förebilder

Jag tycker man borde ha en förebild som man verkligen tycker är duktig inom ridningen. Man kan lära sig mycket genom att bara kolla. Och försöka sträva efter att bli lika bra som den personen. För man har ju en förebild man verkligen tycker är duktig, jag tror inte man skulle välja ut en som man tyckte red sämst precis? Då kan man försöka sträva i att bli så bra som ens egen förebild är.

Min största förebild är såklart Rolf-Göran Bengtsson. Jag tycker han rider jättebra och han är väldigt mjuk i sin ridning om man säger. Det ser lätt och fint ut då han rider. Han har väldigt mjuka händer och väldigt bra känsla i sin ridning, och han är väldigt lugn. Hästarna han rider för att inte ens tala om hur fina dom är! Roffe är grym!

Men en till förebild som har börjat växa fram mer och mer nu är faktiskt Angelica Augustsson. Tycker hon är duktig också. Hon fajtas alltid med hästarna inte "mot". Rider också rätt mjukt och följer hästen i språnget. Rider jättefina hästar hon också!


2 ridna

Kom nyss hem från stallet.

Hade rätt bråttom idag på stallet, för jag å Elin ska kolla på vampirediaries eller ja ha ett marathon till typ 2 inatt och ska börja se vid 7 halv 8. Skitbra serie!!!

Red ut Ubbe först inte så länge och de regnade ju så fick sakta av i svängarna då jag red på en rundslinga. De var lite geggigt och ja hade ingen lust att ramla med hästen! Men de gick bra att rida honom inget speciellt att skriva om egentligen. Jobbade honom inte speciellt mycket alls, ja tycker de är skönt att bara åka lite då jag är i skogen ;)

Sedan var det Fabians tur. Red ut honom också. Tog de rätt lugn, och de började mörkna allt mer .. Så de var lite mörkt då jag red men de funkade. Red en sväng i skogen och 2 varv runt slingan. Han var ju pigg somvanligt .. Båda pollarna vart lite blöta, Fabian var typ dyngsur när han kom in haha & jag likaså. Men jag gillar att rida när de regnar de är så mysigt bara man klär sig rätt också så är det urmysigt


Haha såhär blöt var han typ .. Fast bilden är från sommras.


höst outfit


answer

Hejhej! Kan inte du lägga upp avstånden för typ c och d ponnysar?

Hejsan! Jo absolut fixar jag det. Men själv är jag ingen höjdare på avstånd alls.. Jag gick nämligen in och googlade på avstånd 1 gång och sedan skrev jag upp det som anteckningar på min mobil så jag har avstånden superbra!!
Men jag kan ju se på ett ungefär med blotta ögat också hur många galoppsprång det kan vara emellan hindren. Men säkra sidan:1 galoppsprång
D-ponny - 6,50-6,90m
C-ponny - 5,90-6,30m

2 galoppsprång
D-ponny - 9,50-9,90m
C-ponny - 8,70-9,10m

3 galoppsprång
D-ponny - 13-14m
C-ponny - 12-13m

4 Galoppsprång
D-ponny - 16,25-17,25m
C-ponny - 15-16m

5 Galoppsprång
D-ponny - 19,50-20,50m 
C-ponny - 18-19m

6 Galoppsprång
D-ponny - 22,75-23,75
C-ponny - 21-22m

7 Galoppsprång
D-ponny - 26-27m
C-ponny - 25-26m

Är det mer än 28 meter mellan hindren räknas det som en ny anridning.

Men det kan ju även variera ponny till ponny och häst till häst vad man ska ha för avstånd vissa är kortgalopperade och vissa storgalopperade. Testa er fram. Jag tycker detta stämmer rätt bra.

Gå även in HÄR för avstånd till B & Storhäst avstånd. Men även om galoppsprång med bommar osv. Lite info.

photo shoot


foto: Elin Norin & Jag på någon av bilderna då F är model.

film

Här har ni den 2 sekunders långa filmen haha, bara ett litet språng! Hehe


hoppelihopp

Hopptränade med Carro & Cola igår.
Eftersom jag ska tävla till helgen lör-sön så hoppade jag igår (söndag) istället för att träna på torsdag.

Vi byggde upp en liten bana på en oxer, räcke, trippelbarr & kombination. Började med att värma upp lite sedan galopperade vi över 2 bommar som låg rakt över ridbanan så svängen kom ganska direkt eftersom man var tvungen att svänga direkt efter man galoppat över dem.
Sedan la vi till oxern till övningen. Man red på volt i höger varv, sedan galoppade över bommarna sedan styrde man på oxern som stog efter långsidan, och svängde efter den. Alltså man kortade av vägarna så man svängde ungefär vid halva manegen. Så gjorde vi det någon gång sedan bytte vi varv och samma sak åt andra. Det är lite som en lydnadsövning också men bommarna då man inte får ha för stor galopp in eller för kort.

Sedan hoppade vi igenom alla hinder. Sen körde vi en bana. Först på 90-95cm ungefär. Gick rätt bra faktiskt! Sedan höjde vi upp lite och hade 1m i kombinationen som var 2 räcken. 105m på räcket, 90 oxern & 110m på trippelbarren. De gick faktiskt bra, när ja var bestämd så hoppade han skitbra! Det var 99% mitt fel då de vart stopp.

Men för övrigt kändes de jätte bra endå! Han hoppade jättefint över trippeln runt och bra. Inte bara raktfram och sänkt rygg. Utan hoppade igenom språnget. Man flög lite hihi.

Men så de är ja faktiskt nöjd endå även om de blev något stopp och somsagt den mesta delen var såklart mitt fel. Att ja kortade upp han för mkt eller släppte iväg honom satt..

DEN 2 SEKUNDERS LÅNGA FILMEN KOMMER SEDAN & NÅGON ANNAN BILD.FÖR MIN DATOR HAR PROBLEMMMMMMMM JUST NU!

back on same road again

Jajjemen, då kör vi igen gott folk!!

Nu har jag mycket att meddela om gott folk !!! Börjar imorgon!