bilddagboken

Alla som har bdb tycker jag faktiskt att ni ska kunna rösta på mig för att vara lite snälla!(A)

Gör såhär:
Gå in på ponniih ´S bdb på första januari
Rösta på någon av mina bilder som är bidrag nummer 11 & 12

Skulle vara jättekul om jag vann, och bara några kan avgöra det, NI! :)

Dessa 2 bilder kan man rösta på.




nyår

Nyårsafton idag sitter hos dom vi ska vara hos. Har nyss ätit proppmätt är jag iallafall ooh.

Åkte slalom idag med broder, gick väll bra men det var ganska tråkigt mycket roligare i fjällen istället! man känner typ ingen plus att det finns massa backar man kan välja mellan. I skönviksbaken var det roligast idag att åka i skogen iallafall hehe.

Ja har inte så mycket mer att berätta om. Fabian var tydligen svullen imorse men sedan kollade Anneli på honom och han var rejält halt, han sprang ju runt i hagen idag också så Ida tog in honom. Ska låta honom vara inne nu tills vidare. Om han inte blivit bättre om en vecka åker vi till vetrinären och kollar. Han kan ju bara ha stukat eller vrickat sig också som jag hoppas på.

Ska till min lilla älskling imorgon och sköta å gå lite med honom ute 1 varv runt huset typ eftersom han kommer få stå inne hela dagen.

Slänger in lite bilder senare inatt eller imorgon, vi får se vad som orkas ska knäppa mycket kort inatt vid 12 slaget och lägga upp här :)

Gott nytt år alla läsare!




slalom

Ska tydligen åka slalom med Acke. Pappa åker tydligen till stallet istället ... Jag som ville till Fabian .


stallet

Vaknade för ett litet tag sedan, ska snart fika. Blir stallet vid kanske halv 12 och fixa till Fabian å gå med honom lite, ska ställa in honom också för det är ju inte speciellt bra om han står ute och springer omkring om folk smäller smällare så han blir ännu haltare.

Jaja bloggar mer senare när jag kommer hem kanske knäpper något kort på mig och Fabbis.


svar på tal

har du en elr 2 hästar?
du rider ju 2?
berätta om dom :)


Jag har bara 1 egen häst, och det är Fabian den ljusaste. Har haft honom snart ett år nu, köpte honom i Mars någongång i slutet minns inte riktigt.

Jag rider bara min, red Alex den mörkaste när hans ägare var borta och får se om det kanske blir något mer.

Fabian
Min ponny heter somsagt Fabian som kanske alla vet om. Han är valack född 1996 så han blir 15 på fredag. Med hans förr förra ägare debuterade han msv b det var några år sedan. Den förra ägaren tävlade lb med honom och hon hade honom i kanske 4 år, vet inte riktigt. Sedan köpte vi honom, jag har tävlat lb med honom än så länge och ska nog göra det iår och la kanske på slutet om det går riktigt riktigt bra, men vi siktar in oss på lb iår vill göra så att det känns bra där och kanske få någon placering han är en liten jäkel att svänga med min prupp hehe och han har blivit lite lugnare så det är lättare nu också. Dock tävlar jag inte speciellt mycket dressyr ska tävla klubbtävlingar också. P.g.a att han blir så pigg och spänd på dressyr för han tror väll att han ska hoppa eller något och då går det inte så bra hehe. Men nu när han har blivit lugnare kanske han går bättre får vara med nästa gång.

Alex
Denna ponny är min förra ridlärares och hennes mammas ponny. En c-ponny som har gått La+5 med tidigare ryttare. Jättefin att rida mjuk och fin. Har aldrig hoppat den men när Linn tävlade tände han till lite inne på banan men han hoppar bra iallafall. Han är 10 år gammal (vad jag minns). Linn och Alex tror jag siktar på att hoppa lokalt ld-lc detta år som kommer nu.

Fabian

Alex



photo shoot

Knäppte lite bilder i hagen idag.





















bilder

bilder kommer snart jag fotade idag!

nystädat

städade mitt skåp idag ni kan ju få se själva!







:'(

Red ut idag i skogen, skrittade först sedan travade jag på en slinga som går runt och man kommer ut på samma ställe, travade först 1 varv sedan halvt till sedan galopperade jag där också och det var skottat där. Sedan skrittar jag ut på vägen. Tar tyglarna galopperar ett varv på vägen (det kommer sällan bilar där) så kommer man till samma ställe, sedan åt andra hållet låter honom få gå på lite av sig själv att han får öka på också han hade ganska lång galopp.

Sedan efter jag galopperat de två varven så travar jag av honom påväg till stallet på vägen men det känns konstigt, typ som att jag knappt lyfter rumpan ur sadeln när jag rider lätt. Hoppar av och går med honom släpper och kollar när han går, han nickar lite med huvudet. Sedan alldeles innnan jag ska in föser jag på honom lite så han travar då haltar han ju .. Skyndar mig ta av grejorna sedan släpper jag honom i manegen och föser på så han ska trava, då haltar han och inte så lite heller. Tar in honom till stallet säger åt Ida sedan kollar hon på honom och han är ganska så halt. Det är så hemskt ni som har haft halta hästar vet hur det känns.

Inge kul alls, och hon kände på benet jag med men han var inge svullen eller något. Han haltar alltså på vänster framben, så det måste antligen vara uppe eller nere på benet. Jag hoppas verkligen att det inte är något. Jag tror och hoppas att han bara har sträckt sig, eftersom han galopperade ju på och hade ganska långa steg. Kan inte göra något annat än att hoppas, och vi lär ju inte få tag på en vetrinär innan helgen är slut. Ja vi får se hur det blir, min lill bäbis. Varför skulle det bli såhär? .. Mitt hjärta . <3:'''''''''''''(











Hoppas du blir bra snarast min älskling. <3


nyvaken

Har vaknat för en liten stund sedan. Nu är man hundvakt och det är inte så kul justnu han skällerför att han vill gå ut men jag orkar inte nu. Jag klev ju fan nyss upp. Ååååååååååh fast nu har han slutat skällt för mamma kom hem nyss. När dom åker börjar han väll skälla igen -.-
Har inget att blogga om just nu.

Sedan får vi se vad som händer, vi hörs.!

Bild på söta Fleur, har inga hoppisbilder på datorn.



tävlingsoutfits

Här är mina tre tävlingsoutfits!

Första outfiten; röd

Tröjan cubus
Resten hööks.

Ganska tuff outfit, lite utstickande om man inte vill ha för mycket rött kan man matcha till det med en svart tröja på hööks istället snyggt!


Andra outfiten: röd & blå

Tröjorna även där på cubus
Schabraket + huva vet jag inte kanske equeen
Resten hööks

Väldigt snyggt enligt mig, cool med färgade stigbyglar lite annorlunda men detta ser snyggt ut. Lite stilrent blått och rött, matchar skitsnyggt tsm.

Tredje outfiten; brun & grön

Tröjan cubus
Resten hööks

Gillar denna outfit detta är min nya som jag ska ha vid nästa tävling. Tycker denna outfit är väldigt snygg och att det fanns skydd som matchade till var pricken över i:et. Loveit!


Ni ser det går ganska bra enligt mig iallafall att matcha med hööks och klädaffärsoutfits. Man behöver inte köpa dyra saker för att ha snygg outfit, det gäller att ha lite fantasi. Och jag tycker hööks är bra, det finns skitsnygga saker där. Skulle lätt köpt 5 schabrak där istället för 1 dyrt på equeen!


birsta

Denna dag har jag och min kära vän Sofia vart på Birsta City.

Köpte typ inge speciellt, hittade fan ingenting på rean som jag passade i. Lite less man blir då ... Typ rea på hela birsta så hittar man inget känns såååå kul. När alla kommer med nya snygga kläder kommer jag utan. Eller jo i förrgår så var vi också där då köpte jag en ljusbrun/beige sladdrig tröja på H&M som var på rea för 50 kr. Man kan då matcha med svart skärp i midjan och ett par jeans eller svarta jeans och några bruna eller svarta armband sjukt snyggt.

Idag köpte jag ett hårband, brun tröja som jag ska rida och tävla i, plus ett schabrak som var rea på hööks orange/brunt och mörkbrun kant. Men jag ska byta det imorgon för det var för stort hehe, så ska ta en storlek mindre.

Imorgon ska jag väll hitta på något, tänkte rida ut en sväng också ska jag vara hundvakt.

Igår hade vi gäster mina kusiner och Helén moster.
Slänger in lite bilder sedan igår!

Kusin Jonathan & bror Alexander

Kusinen Elvira

"Bossen" (pappa)

Hahahahah Helén

Hade ingen bra bild på mamma så hon kom inte med :(


hoppträning dag 2

Gick bättre på uppvärmingen.

Började sedan hoppa lite smått gick inte speciellt jättebra för jag tar i honom för mycket för jag vill komma så bra in men det blir bara sämre. Hoppade några linjer sedan hoppade vi bana. Började på tyo 70,75,80 lite olika höjder. Gick väll sådär. Sedan höjde vi så hoppade typ 85,90,95,100 lite olika där också. Gick inte så jättebra första gången, blev lite knasiga språng och allt var mitt fel. Han hoppade och var duktig. Sedan tog jag om hela banan igen då gick det hur bra somhelst. Rullade typ på nästan hela tiden och tog inge mycket innan hindren då gick det super, han hoppade jättefint och det var så kul. Kom bara fel på 1 och det var ett gult räcke som jag tog för mycket innan. Men han har verkligen varit super dessa två dagar, inte ett enda stopp och det brukar hända. Älskar min Fabian han är min stjärna!

Bilder med nya kameran. Kvalitén är inte på topp eftersom det är innomhus.





hoppträning

Hopptränade idag för Pia Eriksson.

Hon var bra, och hade jättebra och roliga övningar. Han var lite tjaffsig i uppvärmningen men sedan när vi hoppade var han fin. Hoppade kanske 90,95,1m jag vet inte riktigt men höjden spelar ingen roll egentligen. Imorgon ska jag träna igen, då ska vi hoppa lite bana hade typ lite markarbete, gymnastik, lydnad också idag. Hoppas han är bättre på uppvärmningen imorgon bara, det var mitt fel att han var tjaffsig idag för jag kortade upp tygeln och ville rida kort form då blev han bara pigg och spänd. Imorgon ska jag rida honom lång och låg för då slappnar han av och jag rider honom alltid så.

Sussi ska fixa SC (stavning) leden på honom imorgon också troja. Jag vet inte helt säkert om han har så jätteont av det precis då skulle han väll inte hoppa alls. Men det stramar säkert så jag hoppas han tycker det är skönare. Jag och mamma skulle fixa till det idag men det gick inte .. :( Hoppas på att Sussi kan fixa det imorgon då för det känns bättre om det är borta när jag rider.

Vi får väll se hur det går imorgon hoppas på bästa!


utrustning

Jag tycker om min utrustning och att den är bra och väldigt skön.

Jag har två hjälmar.

En ridhjälm från hööks med ventilation
En charles owen

Ridhjälmen från hööks är faktiskt skön , dock kanske min börjar bli lite liten nu det är strl 54 i min och den är svart. Det blir lite varmt i den på sommaren faktiskt men inte som jag tror det blir i john whitaker hjälmarna. Den är perfekt nu också när jag har köpt en ny hjälm att rida ute med för den är jag inte rädd om. Så den är perfekt att rida ute i och göra saker utan att förstöra sin nya hjälm. Men somsagt jag gillar den, den är skön och behaglig. Bra kvalité också har haft den länge utan att den har gått sönder. Rekomenderas!




Min nya hjälm är en charles owen leather svart och silver, eller det är inte riktigt läder det är något annat men den ser precis likadan ut, så jag köpte den som inte är riktigt läder istället för den var ung 1000 kr billigare, läder kostade typ 3800 kr. Jag älskar den hjälmen, så himla skön nu har jag storlek 56 i den och jag bad till gud att jag skulle kunna ha på mig den, för vi hade väntat hur länge somhelst för vi beställde den och det tog 1000 år innan den kom. Men jag kunde ha den, den är helt perfekt på huvudet. Den sitter jättebra och är hur skön somhelst den är inte så varm heller för den delen tycker jag. Nu har jag ju inte haft den på sommaren men inne är den inte så varm. Jag tycker den är skitsnygg också, cool inte som alla andra heller. Den rekommenderar jag verkligen det är bästa och skönaste hjälmen jag har haft iallafall.



Sedan har jag även 3 par stövlar/skor

vinterridstövlar
ridskor
tretorn

Vinterridstövlarna fick jag av farmor och farfar förra julen svarta. Dom är grymt bra och sköna att rida ute med på vintern. Varma är dom man fryser inte om fötterna, sköna också. Jag gillar dem, dock kanske dom inte är snyggaste men det är huvudsaken att om är varma och sköna. Jättebra vinterstövlar från hööks, dock kanske dom inte finns kvar men gör dom det rekommenderas dem också.



Ridskorna köpte jag faktiskt av min kompis för 80 kronor svarta. Inte för att vi är fattiga haha men eftersom de var fina och nästan inte slitna köpte jag dem för hon kunde endå inte ha dom. Istället för att betala 600-700 kr på nya så köpte jag hennnes och fyndade lite. Ridskorna är jättesköna och man kan både ha tjockstrumpor i dem eller inte. Det är skönt att inte bara rida i stövlar hela tiden utan softa lite i ridskor. Rider oftast med dem nu för det är så skönt.



Tretornstövlarna fick jag i avslutningspresent av mamma och pappa svarta. Dom är också helt underbara älskar dem. Dom är så lätta och behagliga, nästan alla kan ha dem. Dock är dom lite stora i vaden och dålig kvalité det är det enda dåliga med dem. Men om man sköter om dom riktigt så håller dom länge. Mina har hållt sen i sommras iallafall, bara för jag säger så lär dom gå sönder nä men om man är lite försiktig med dem och inte sliter som satan i dragkedjan så håller dom. det är bra på vintern också då man kan töja på snörningen och minska. Så nästan alla kan ha dem, stora vader som små. Också kan man bara torka av dem med vatten man behöver inte smörja utan tål vatten. Det är ingen stålhätta på dem utan det är bara vanligt gummi typ. Älskar stövlarna! Rekommenderas också.



Också har jag såklart racesafe väst



Den skönaste västen jag vet är racesafe, det är bekväma och inte så stela. Många västar är väldigt stela men inte racesafe den sitter bra på kroppen och inte som en planka. Jag tycker om den fast man blir ganska varm i den som alla andra västar såklart. Det är bra kvalité på dom också, jag har haft min i något år nu en svart och den håller än. Jag har den när jag hoppar för tränare också. Ibland har jag utan om jag hoppar själv men det är inge bra alls, förutom att det är skönt då det blir inte så varmt. Men nä, fy skäms! Rekommenderas till er som har lite stela västar och inte vet vilken ni ska köpa, köp denna!

Det var min outfit, skriv jättegärna om ni har frågor också! :)


uteritt

Red ute i skogen idag med Fabian. Red med Maggie ( en i stallet ). Sedan gasade vi på med dom lite, släppte Fabian och han galopperade som aldrig förr, det var en lång skogsväg vi galopperade på det var skitkul, jättebra träning också i djupsnön.

Sedan skrittade jag ut och travade lite på Alex, sedan red jag inne och trimmade lite till eftersom det var sista dagen jag skulle rida honom nu på helgen, han vart ganska så svettig haha lill plutten. Han var så trött på slutet så jag tycker nästan synd om honom. Men den lilla gangstern reste sig lite med mig idag, han ville inte gå på ena kortsidan han vägrade så reste han sig ngra gånger. Sedan red jag där nere vid andra sidan typ volt osv. Men på slutet då jag skrittade av honom så gick han förbi där, han orkade väll inte streta emot hehe.

Imorgon blir det hoppträning för mig, Pia träning. Hoppas på att det går så bra som det kan gå. Han har inte hoppat på 2 veckor heller så han lär ju bli överlycklig.

Hursomhelst han var ganska så svettig också/blöt när vi ko in haha. Själv red man i slalomglasögon och en halduk för ansiktet skönt vare ju iaf.

lökig/blöt/hungrig/krullig powniie <3





nyvaken

Typ nyss vaknat, ska snart till stallet.

Ska bli fotad idag av Linnea, så det kommer fotosession sedan.

webbcamera bilder







haha

En blondin kommer farande i full fart i sin nya fina röda sportbil och blir stoppade av polisen,

Som också råkar vara blond.

- Kan jag få se körkortet, Säger den kvinnliga polisen.

Blondinen börjar frentetiskt leta igenom sin handväska, Och blir mer och mer stressad.

Hur är det nu det ser ut ? undrar blondinen.

Den kvinnliga polisen svarar:

- Det är fyrkantit och så finns det ju en bild på dig !

Till slut hittar blondinen en fyrkantig spegel i väskan, tittar på den och räcker över den till poliskvinnan.

Den blonda polisen tittar på spegeln, låämnar sedan tillbaka sen och säger:

- Det är ok, du kan åka, jag visste inte att du var polis !


sakerna

Här har vi mina saker "viktigaste" (förutom kameran som jag knäppte med) då, fick ju morgonpaket också som schampoo,balsam osv + godispåse av mormor & morfar.




julmat

Sitter hos farmor och farfar nu, har vart här ett bra tag faktiskt. Käkat lite god julmat och umgåtts lite.

Idag har jag varit i stallet, vi hade eftermiddagsjouren, ca 12-17. Gick väll bra det, fast det kändes som om att vi var där hur länge somhelst. Kallt vare ju också idag, men inte lika kallt som igår det är jag glad över.

Red ut med Ida, det var rätt så kallt när man galopperade kan jag meddela haha. Typ efter vi brände på på "sandstigen" så kändes mitt ansikte som stelnat usch haha. Fabian gasade på rejält kändes som att jag inte skulle få stopp på honom. Jag tycker inte riktigt om när det inte känns att jag själv har kontrollen.

Jaja, sedan tog vi in massa hästar osv.

Red sedan ut Alex skrittade bara en sväng runt stallet och skrittade fram ute då. Gick sedan in och trimmade lite inne. Det gick väll sådär först men sedan på slutet tränade jag skritt till galopp och han skulle vara kvar i formen, då var han faktiskt fin. Imorgon ska jag köra ett rejält pass eftersom Annli och Linn kommer hem imorgon.

Slänger in lite amatör bilder från dagen med mina nya kamera!
Ska ta och läsa igenom instruktionsboken så jag vet lite mer osv.


Alex

så himla sött :')

tråk Fabian som bara brydde sig om maten..





min söta kusin Emma som nyss har fått glasögon, så sött.



BLOGGEN BÖRJAR IGEN!

Nu tänkte jag köra igång bloggen igen eftersom jag fick min älskade kamera i julklapp!

Vad jag fick:

duntofflor
grön/bruna benskydd till F
grön/brunt schabrak till F
system/digital kamera
kamera väska
minilaptop

godis + pengar av mormor & morfar
stalljacka av farmor & farfar
hårspray & nagellack av Acke
Insmörjningskräm av Sofia


ASBRA PAKET, TUUUUSEN TACK TILL ALLA.
LOVE

bilder kommer lite senare!