känslan

Världens bästa

Den klassen kändes helt perfekt. Det kanske inte ser så ut, men allt kändes så himla bra just den klassen. Det kändes som att vi hittade känslan just då, just den tävlingen. Även om det inte ser perfekt ut vägarna osv, så kändes det så underbart bra när vi styrde upp mot hindren. Och jag inte hade haft honom så jättelänge och jag red på pelham. Denna klass var Lag-klassen och det var runt 95 ungefär. Tyckte det var så jäkla högt och jag var näst sist ut i klassen.

Man är 4 st i ett lag 3 måste klara grunden för att laget ska komma till omhoppningen. 2 hade klarat i mitt lag, jag var sist ut i mitt lag och jag måste klara det för att vi ska ha en chans. Jag var så jäkla fokuserad, brydde img inte om något annat än mig och Fabian, det fanns ingen annan där förutom vi kändes det som. Det var ett lag som hade klarat sig och om jag inte gick nolla vann dom utan någon omhoppning. Det tog 1000 år innan jag fick starta han höll på att prata i högtalaren. Tillslut fick jag startsignal.

Jag styrde upp mot första hindret kändes helt perfekt. Fokus hela banan, sen styrde jag upp mot det sista hindret som var "sibylla hindret" som var ett räcke i färg rött/blått/vitt. Då kom jag på, "Juste, det här är lagklassen" jag styrde upp mot sista hindret han hoppade av man höll nästan andan. När han tillslut satte alla fyra ben i marken och jag hörde inget smäll efter en bom som föllit. Jag vart så jäkla lycklig, jag klappade om honom jättemycket. Och jag hörde hur mina lagkompisar skrek BRA EMELIE jag var så glad, känslan var helt obeskrivlig. Jag började nästan gråta, vi klarade det.

Vi var sedan i omhoppning, Fabian var trött och vi red 2 eller 3 hinder (?!) brukar inte hända att vi får så många nedslag. Men han var hur fin somhelst endå och jag var bara så glad. Det bästa med det hela, vi VANN.

Även om det inte alls är högt med 95 cm, så var det endå en sån underbar känsla. Bara ett litet fjutthinder för vissa, men det bryr jag mig inte om. Det är tävlingen jag aldrig kommer glömma.♥♥♥♥♥


alone

Jag & Elin är ensamma hemma ända tills söndag eftermiddag.. Läskigt, jag hatar när man ska sova när det är knäpptyst är så rädd att det ska prassla till någonstans, igår när vi skulle sova försökte jag prata jättelänge haha för jag ville inte att de skulle va tyst.. Laga mat ska vi göra också, inga höjdare precis. Men vi fix it! Min snälla söta mormor skjutsar mig till och från stallet också.♥

Nu ska vi gå på ica och köpa godsaker och se på Vampire Diaries som börjar 7. Ciao


Och jaaaaaaaaaa, jag vet att det ser ut som att min käke är jättebred .. :(

tok

Åkte till stallet vid fåse här .. 10:20 fan rekord för mig, sover alltid länge och vill inte kliva upp..

Skrittade fram 10 minuter sen tränade jag för Sara 11. Gick sådär, bättre än första gången jag tränade iallafall. Men jag tycker verkligen Sara är GRYM, jättebra tränare och man förstår henne. Efter det mockade jag och fixade, sedan gick ja ut å hämtade busplutten Donald.

Red i stora manegen, han var till en början väldigt stretig och spänd. Han var inte riktigt fokuserad utan tittade mer på allt annat. Sedan vart han väll lite lite lite bättre efter ett tag. Men inte så som han brukar vara. Skulle sedan galoppera, höll han såklart på att busa. Men jag tycker det är roligt, man märker att han är helt annan nu. Förut var han lite seg utav sig och var lite "död" om man säger, men nu är han pigg och busig. Men det gick inte så speciellt bra att jobba honom i galopp haha han höll på att sparka ut med ena bakbenet osv. Så sedan galopperade jag runt hela manegen något varv i varje varv. Så han skulle få busa och springa av sig lite. Han kändes lite lite bättre sedan iallafall. Men var lite busig fortfarande men slutade nästan direkt. Ja så det var mitt ridpass haha ..

Ska rida honom någon av dagarna i helgen, på söndag blir det nog.
Kanske kommer en film om han & jag sköter oss någorlunda haha..


Fabian 30/12

Dressyrade för Sara, åtminstonde försökte haha närå.. Men han känns faktiskt mycket bättre även om vi har mycket som återstår men vi är på rätt väg känns det som. Jag vet lite mer hur jag ska göra osv osv. Men han har lätt att bli spänd och stressad, så vi jobbar väll lite med att han ska vara lugn och avslappnad. Han har blitt lite bättre på övergångarna, och lyssnar bättre på mina förhållningar. Vi hade konor/sockerbitar i mitten på volten så skulle jag först skritta runt där och rida mina egna vägar för att mjuka upp honom. Sedan göra travövergångar och rida runt där. Sen gå ut på stora volten, sen galopp och efter avsaktningarna gick jag in till mitten och red runt och "snirklade" somsagt hehe. Då lugnade han ned sig lite iallafall. Jättebra övning. Och det vi behöver träna på just nu är övergångar.

snaggad

Jajjemen, nu är han snaggad lillkillen!
Han såg ju ut som en liten björn, men nu glänser han kan jag lova. Klippte hovskägget idag(onsdag), även fast jag SUGER på det men . Nu äre bara manen, måste tunna ur den lite och klippa kortare. Men inte för kort då står den rakt upp ...

Och han har fått ett jättefint innetäcke, tycker han passar jättefint i det! :)
Ett utav det första täckena som inte hänger ner så mycket där fram.
shopping

Ha vart på Grafströms & Hööks och shoppat lite!!Brun vanligt ridschabrak - Hööks
Bruna ridbyxor - Hööks
Brun/Svart fleece jacka - Hööks
Brun schabrak m orange passpoal - Grafströms
Oranga lindor - GrafströmsLove

Jag ♥ Lättmockade hästar.
Och Fabian är en utav dem!
Så underbart sköööööönt att slippa stå 30 minuter och vända upp å ner på boxen. Han skiter i hörnen och kissar på långsidan. :')

christmas time

Nu var julen över för iår! Och min uppdate har vart sämst jag VET!
Men ni får ha överseénde med det efterom man har så mycket att göra osv under juletid.. Men jag har haft det jättebra hoppas ni också haft det! Jag har fått massor av fina paket. Vi firade jul hos mina kusiner. Men jag har inte ridit 3 dagar under jul, så han fick en liten minivila. Så har jag och en kompis tolkat och satan vad han sprang, och var jäkligt stark. Så jag vet inte om vi ska tolka så mycket med honom han blir så himla pigg och stark när han får springa på lite.
Här har ni mina nya saker!!


Svarta byxor - Rut mfl. (inte på bilden)
Vita tumvantar & halsduk - H&M (inte på bilden)
Grå tjocktröja med luva - Cubus
Godis
Svarta ridbyxor m brun söm - Grafströms (inte på bilden)
Pengar - 2150 kr
klippmaskin - Hööks
Svarta boots - Hööks

dålig uppdate

Sämst uppdate just nu, men det är trottsallt jul. Kommer uppdate imrn kväll/em

pictures

Fotade lite på Snyggingen idag, och ja han är väldigt lurvig och har jättetjock man. Han ska muskla på sig lite mer också, vi håller på att jobba på det men det tar tid!
Och IGNORERA hur jag ser ut, haha jag frös som satan och var lite less haha ..

14 bilder till kommer senare ikv eller imorn.


Foto: Elin Norin
Ibland jag

rytttaroutfit

Grymt snygg outfit I ♥ ITsvar

Varför just de där bootsen?:)
Svara gärna i ett inlägg!;)


Hej! Jo jag har ju redan ett par neopreneboots?!?! Vet inte riktigt vad det är för material men det är rätt bra material och har inte så lätt för att gå sönder. Jag tycker inte dom är jättesnygga men dom funkar som dom ska. Men dom är ganska tjocka och små klumpiga/stora, ser ut som han har 2 klumpar på fötterna hehe! Nä men jag tänkte rida med dom jag har ute typ hela tiden, och dom andra bootsen som jag önskar mig inne. Dom är mer slanka och syns inte lika mycket & är snyggare! ;)

hoppträning

Blev tyvärr ingen film sen träningen igår, gick endå inte så jättebra så haha.. Men hästen sköttesig kanon!

Hoppade somsagt Ubbe igår (tisdag) för Pia. Han kändes faktiskt rätt fin i dressyren i uppvärmninen också, jag har kommit på honom lite hur jag ska göra. Men han är skitrolig att hoppa, och om han tycker hindren är lite knepiga så hoppar han 2 m över, närå men det känns så. Han är världens snällaste & jag litar verkligen på honom.

Vi hoppade inget högt alls utan mest träna svängar osv. Så vi började med bommar och red så som på bilden utan studdsen. Red först över bommarna vid hörnet sedan la vi en volt och över bommarna där, sedan fortsatte mot bommarna mot andra hörnet. Gjorde så några gånger i båda varven. Sedan la vi upp bommarna i hörnen till ett litet räcke på 50-60 kanske. Sedan ett dubbelkryss på det i mitten. Så hoppade vi på små hindren i hörnet lite olika vägar. Sedan la vi till dubbelkrysset i mitten. Så hoppade vi ett utav hindren i hörnet och gjorde en volt och hoppade dubbelkrysset sedan hoppade vi det andra. Som i början som vi gjorde med bommarna. Det var rätt svårt med dubbelkrysset för man hade inte så stor väg på sig och jag har lite svårt att svänga honom hehe, också hindren i hörnet kom lixom direkt då man svängde upp. Sedan la vi till studdsen efter vi gjort banan som jag skrev om.

Det var jättebra övning att träna på, svår också men rolig!


Pics

En kompis knäpper kort på mig med systemkamera på torsdag, så då får ni lite bilder. Har även funderat ut en till sak jag tänkte göra med Fabian och knäppa kort den dagen, inge märkvärdigt men lite kul. Det får ni se då!

Några utav de bilder hon tog sist! Hon har en fotoblogg och knäpper jättefina bilder.
Ni hittar bloggen HÄR !


häst-människa

Kom på idén att skriva hur jag tror Fabian skulle vara som person och inte häst, som han beter sig.

Som ung skulle han vara en lagomt snygg kille (även fast han är världens snyggaste häst, så tror jag endå inte att han hade varit lika snygg som människa), ha rätt mycket hår & vara smal men endå lite muskler inte jättemycket. Han skulle kunna säga ifrån om han inte ville, men endå få lite dåligt samvete. Han skulle käka mycket godis & chips. Han skulle vara lite envis men endå snäll, och ha några riktiga kompisar inte allt för många. Han skulle även tycka om att busa & är singel.

Som gammal skulle han vara lite sur ibland, fortfarande hårig. Liten bullmage, börjar bli gråhårig. Han skulle få glasögon och inte orka göra så mycket, men har endå energi men vill sitta inne och äta godsaker och kolla på tv. Han skulle vara singel för han tycker inte om så många. Han blir ganska lätt sur.

VÄRLDENS SNYGGASTE                                                                       Mittemellan


nosgrimma

Hm, vad tycker man om denna?

Jag tycker faktiskt den är rätt snygg & cool. Men det är inte det som den är till för, utan om den är bra eller inte. Det skulle vara roligt att testa den eftersom den stänger igen så hästen inte kan springa och gapa. Men samtidigt, vissa hästar gapar för att ryttaren är för hård i handen. Då är det inte hästen det sitter hos utan ryttaren, ellerhur. Men vissa hästar kan ju springa och gapa bara för att slippa undan osv.

Men de skulle vara roligt att testa på den och se hur lilla F blir.


2 ridturer senare


Go pojkarna!
♥♥♥♥Fabian 19/12

Red ute i paddocken. Hade snodden på idag, han var inte lika hettsig som han brukar. Jag fick sitta och proa i galoppen då ja följde paddocken runt hela tiden och ta förhållningar vartannat steg. Men han kutade inte iväg! Men nu i galoppen känns det mycket bättre stegmässigt, han kommer mer uppåt känns det som inte bara springer iväg.

where

VART ÄR MINA KOMMENTARER? :(

Komigen, det kan inte vara svårt att lämna en liten text efter sig... Man blir så mycket gladare!

full rulle

Imorgon (tisdag) har jag fullt upp!

08:00 - Ridning med skolan
09:30 - skolan
12:30 - Stallet
13:30 - Träning för Sara
16:00 - Hem
17:00 - Kolla på soaré
17:45 - Börjar soarén slutar runt 19:15
19:30 - Stallet
20:30 - Hoppträning för Pia med Ubbe
22:00 - För hoppningsvis hemma!

Efter en väldigt lång med kul dag! Så jag kommer göra massa tidsinställda inlägg ikväll så ni har något att läsa imorgon eftersom uppdateringen inte lär vara på topp. Film kanske kommer sen hoppträningen!

hästar

Tänkte skriva lite om vilka hästar jag rider just NU.
Då kan vi börja med min egna lill ponnyplutt.


Fabian "Fabbe"
Brun D-ponny valack 146,5 i mkh. Född år 1996. Min egna lilla ponny såklart. Om jag ska beskriva honom så är han världens snällaste. Lite speciell, haha förut fick inte stalljouren ta in honom från hagen, så fick man hämta honom själv. Men nu går det bra. Han är inte så busig, han bockar aldrig. Men i skogen är han jävligt pigg och man får sitta och hålla honom hela tiden. Om man släpper honom i manegen och låter han springa så lyssnar han till pussljud, då kommer han till mig. Han är ett matvrak kan jag tala om! Haha godsaker är det bästa. Men förövrigt är han ganska känslig att rida, alltså inte speciellt känslig i munnen men skänklarna. Pigg men oftast lugn i början av passet sedan bryter det ut haha. Men travar man ett bra tag så brukar han lugna sig lite.


Urban Cowboy "Ubbe"
Skäck storhäst, brun och vit valack. Kanske (165) mkh född 2004. Maggies storhäst, som jag rider ibland då hon inte kan & tisdagar. Brukar även få hoppa honom, träna osv. Lite beskrivning om denna herre, han är också världens snällaste. Hur snäll somhelst att rida och ta hand om. Men han är lite rädd utav sig, vemsomhelst får inte tag i honom. Han tycker inte om killar så mycket, utan mest tjejer. Också är han lite rädd om rumpisen, så man får vara lite försiktig om man går igenom stallet och någon står brevid så kan han bli rädd. Men somsagt, världens snällaste. En lugn kille. Han är också en riktig gottegris!


Baxter
Brun storhäst valack, runt 165 i mkh född 2006. Helena & Matildas storhäst, som jag också rider ibland då dom inte kan eller vill vara lediga. Just nu har han en skada som inte kommer att bli bra, utan han kommer bara kunna gå lättare pass. Han får inte tävla mer, och anstränga sig för mycket. Jättetråkigt då han verkligen är hur fin somhelst, och som dom har slitit med honom.. Just nu skrittar han, kanske travar pyttelite. Han är jättesöt, snäll också. Men väldigt busig i skogen, han ska alltid busa när jag rider ut. Så får man skrika till och ta tag i honom lite då slutar han. Han är väldigt social och vill ha uppmärksamhet. Han är rätt lugn men kan piggna på sig lite. Haha ännu en liten gottegris.


Donald
Skimmel c-ponny som står på ridskolan född 2005. Han har varit lite omöjlig somsagt, eller lite stretig. Och han är bara 5 år och behöver utbildning. Och då hade jag turen så dom frågade mig om jag ville rida. Så nu har jag ridit honom några veckor och han är jätterolig. Han känns jättefin just nu, men han är inne i en busperiod. Han har blitt mycket piggare och han vill bralla iväg ibland och bockar/sparka bakut. Men jag tycker det är jättekul, för man märker att han är glad iallafall. Han har blivit jättefin i hoppningen också, hoppar riktigt fint. Jättesnäll också, tror de bara finns snälla hästar jag har ridit hihi. Och har man spö på honom i dressyren blir han jättespänd och rätt pigg. Men långspö haha och det bara snuddar till på rumpen så kickar han. Men han är lugn att rida, men just nu lite piggare än vanligt!

wishes

Min önskelista för detta år!

finns mycket mer. Men detta är det jag önskar mig!
Om jag får pengar kan jag shoppa på mellandagarna. Lite schabrak, ridtröja osv.


Brun Kavaj - Grafströms (inte den på bilden)
Boots Svarta - Hööks
Klippmaskin - Hööks
Svarta Jeans - Rut mfl. (inte de på bilden)
Bruna ridbyxor - Grafströms (inte de på bilden)
PENGAR - 1000kr

Hittade inte alla bilder, men på ett ungefär då kanske.

mysigt

Nu har vi pyntat vår underbart fina julgran *HOST*.
Det är så mysigt när den står där tänd, och snart ligger alla julklappar därunder.♥


Inte världens grymmaste kvalite men, får duga.

vadå

Haha ser han lite oskyldig ut?
Vadå mamma, ge mig godis nu!


Du är DUM

outfit

Här kommer en outfit till dig som ville ha till din vita ponny/häst.
Jag tycker att vita passar riktigt snyggt i mörka och även ljusa men inte för ljusa. Marinblå,Rött,Rosa, orange är väldigt snyggt på vita enligt mig. Men vita passar typ i allt!


kommentarer

Komigen!

Nu vill jag att ni börjar kommentera lite bättre. Kom gärna med förslag, vad ska jag skriva om? Göra speciell outfit. Vadsomhelst, KOMMENTERA!

hoppträning

Hoppade lite idag med lill Fisen.

De gick väll sådär, han var pigg eftersom han inte fått hoppat på ett tag. Men han hoppade fint, förutom att de blev lite fel 1 gång. Då hoppade vi en linje 3 galoppsprång oxer in räcke ut. Så snubblade han efter oxern så höll vi på att gå omkull, så ja tappade nästan tyglarna sedan reste han upp sig igen då hade ja långa tyglar och försökte stanna honom inför räcket som låg på 1 m, men han hoppade endå. Lill gubben, han var för snäll. Sedan nästa gång vi tog de stannade han på räcket. Sen hoppade vi igen då hoppade han det fint!

Glömde mobilen hemma, ja som skulle filma och allt.. Så ni kunde få se. Men får ta det nästa gång istället!

Gammbilderna

äppelmannen

Haha gamen.. Han är helt galen då han ska få godsaker, han hugger än nästan i handen!


busig


Fabian vilade idag, eftersom han har gått på i veckan och skött sig exemplariskt! Han är ju bäst ;)

Red en ridskole ponny som jag har ridit varje fredag själv och tisdag med skolan, för han behöver utbildas och han var så bråkig. Det känns väldigt väldigt stor skillnad på honom från första gången jag fick sitta på honom när han var bråkig. Då när man la på skänkeln kastade han upp huvudet osv. Nu i dagsläget är han jättepositiv iaf, han håller kvar formen i övergångarna från skritt till trav & trav till galopp han har det bara lite svårare i höger varv. Så där kan det bli lite att han kastar upp med huvudet men då saktar man av och tar det igen då brukar de bli bättre, och ställa honom inåt. Det är avsaktningar han skulle behöva träna på nu mest galopp->trav. Men det är jättekul att rida honom nu, han är skitmjuk och söker sig neråt. Han har kommit in i en busperiod också haha så han är lite busig, försöker bralla ibland och småbockar. Han har blitt mycket piggare nu också haha! För ett tag sedan var han lite små "död" om man säger, han var inte allt för framåt. Och nu har han inte gått mycket barnlektioner heller, utan med dom större så det är jättebra.

Men idag då jag red så var han faktiskt rätt fin, men sedan på slutet vart han lite busig. Då jag skulle kolla om han ville busa lite så jag gasade på honom lite på långsidorna haha men han sparkade typ med ena benet bakut? Men sedan skulle jag testa skritt->galopp men då var han busig så de gick inte. Travade på lite sen efter han busat. Sedan tog jag galopp efter han lugnat sig lite.

Han är verkligen jätteduktig, han är trotts allt bara 5 år.
Det är nästan så jag vill ha honom själv .. :') Han är så otroligt söt ponny.


love

Vad vore världen utan denna underbara sport? :')


stilrent

Plockade ihop en lätt men stilren outfit!


infoooo

Jag tänkte bara ta upp en fråga, som jag kom på själv och tänkte att ni kanske skulle vilja läsa den!

Hur är Fabian att rida?
Svår/Lätt

Fabian är inte alls lätt att rida kan jag då tala om, för er som kanske tror det. Han kanske inte ser svår ut att rida men han är det, och det äre inte bara jag som tycker. Han var svårsåld också för han var svårriden. I början då jag hade honom kunde jag knappt rida honom, han var väldigt pigg eftersom han hade vilat så mycket hos förra ägaren. I början då man red var han ganska pigg men sedan efter traven/galoppen vart han väldigt mycket piggare. Det är jättesvårt för då måste jag lugna ner honom också, jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, men provade på lite så tillslut vart han lite lugnare men det var inte förns senare. Jag red med pelham för hon red med det. Men vi började känna varandra mer och mer och det vart lite bättre eftersom. Senare bytte jag bett på honom till tredelat, och han funkade väll på det men han var lite stark endå. Sen varierade jag lite och sen hade jag bara tredelat typ. Oftast pelham då jag red ut.

Han blev mjukare och mjukare med tredelade bettet. Det är inte förns nu jag har lärt mig att lugna ner honom hyfsat iallafall. Jag har ridit så pass lugnt för han ska bli lugn, så nu är han inte speciellt pigg i början av ridpasset. Ibland kan ja få kicka till honom, dock inte så hårt men för då går han för sakta. Samma i galoppen jag har ridit ganska långsamt och nu går han där av sig själv iaf början på galoppen då hehe .. Men jag har lättare att lugna ner honom efter galoppen också, man får trava ett bra tag och klappa honom och ta förhållningar då brukar han lugna sig.

Men jag har endå inte kunnat ridit honom ärligt så att säga.. Jag har fått tagit i honom hårt osv ganska ofta. Men nu har jag tränat för en tjej i stallet som heter Sara som är jätteduktig att rida. Så jag har tränat för henne 1 gång. Och då körde vi bara lite "basic" så att säga. Så jag skrittade och travade bara för att han skulle förstå och hålla sig lugn hela tiden. Jag hatar att vänta ut hästarna det är jättejobbigt för jag får panik så fort dom inte går på tygeln, eller ja "kröker på nacken" iaf. Men då körde vi så att vänta ut honom. Och på slutet var han som en dröm att rida, skitroligt!! Jag vart så glad, det var som att hålla i sytrådar.

Så nu har vi tränat på det sen dess och han känns redan mycket mycket bättre och det känns så kul, då kan jag sätta upp mål osv. Jag kanske ska träna för henne på tisdag igen, hoppas jag om hon kunde då! Men hon är verkligen jättebra tycker jag! :D

Och i hoppningen har jag den bästa tränaren också såklart!!! Men han är mycket lugnare i hoppningen också sen ett halvår tillbaka och det känns väldigt kul. Det blir så mycket bättre!

Nu säger jag inte att "åå ja är så duktig att rida honom" ABSOLUT inte! Utan jag är så glad att jag får hjälp av någon som verkligen kan och att vi är på bättringsväg!


upp till er

Det är så kul att man möts av en otrevlig kommentar! :)

Jag slutar läsa din blogg över huvudtaget! Att ja ska fan inte säga att ja inte har tid för jag att ja sitter i cafeterian hela tiden? Alltså vad spelar det för roll vad jag gör? Det är väll inte upp till er, det är upp till mig. Och jag bestämmer/tvingar väll inte er att läsa min blogg? Det är ett val upp till er själva. Det är väll inte ert problem att jag tappar läsare, det är mitt eget. Ni behöver inte kolla på min blogg om ni inte vill, det är inget tvång. Så lägg ner med såna kommentarer!

Var GLAD!


Fabian 14/12

Red i manegen, jobbade på med att lösgöra honom som jag har gjort nu varje dag. Han känns mycket bättre mycket mjukare i sidorna. Har haft uppehåll från att hoppa någon vecka nu, förutom att han har fått löshoppat men de gills ju inte. Men så stod det hinder i manegen så vart jag så sugen så ja tog några skutt, han var fin men han vart en aningens pigg haha ..
Sedan frågade Maggie om jag ville hoppa Ubbis. Så jag hoppade några språng på honom också, så jäkla rolig att hoppa. Han har härliga språng och jag vet att jag kan lita på honom han är för snäll. Men det kändes också rätt bra!

Mysiga stall

Såhär såg det ut på tisdagsmorgonen.
Så jäkla fint med all dimma och ljus!

gofika

En liten mysig fikastund.
Lussebullar & pepparkakor.♥

NYTT

Bloggen är lite under "fixning" just nu. Headern HM .. Inte så jättefin men den får duga ett litet tag iaf! Designen gillar jag lite iaf .
Tryck F5 om du inte kan se ny designen!

Start

Nu kör vi igen! Men denna gång ännu bättre.

Jag vet , jag har gjort såhär 1000 gånger. Jag ska inte sluta blogga 1 gång till haha .. Då lägger ja ner allt!